Kuva-yi Milliye'nin Başkenti İstiklal Madalyası ile onurlandırılmalıdır

'6 ŞUBAT'TA KUVAYI MİLLİYE RUHUNU DAHA COŞKUYLA YAŞIYORUZ KUVAYI MİLLİYENİN BAŞKENTİ İSTİKLAL MADALYASI İLE ONURLANDIRILMALI'

PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Atatürk’ün Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun hemen ardından 5 ay sonra Balıkesir’e gelerek, Balıkesir’i ve Balıkesirlileri ne kadar önemsediğine dikkat çekti. Ahmet Akın, “Bu yıl, Atatürk’ün Balıkesir ziyaretleri daha büyük anlam taşıyor. Balıkesirimizin İstiklal Madalyası ile şereflendirilmesi düşüncemizi artık bir an önce hayata geçirmeliyiz” dedi.

Atatürk’ün Balıkesir’e geldiği bugün, hepimiz için Kuva-yi Milliye ruhunun yeniden yüreklerimizde canlandığı gündür. Balıkesirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun üzerinden tam 5 ay sonra 6 Şubat günü Balıkesir'e ilk ziyaretini gerçekleştiren Türk Milleti’nin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, ertesi gün Zağanos Paşa Camii’nde yaptığı konuşmasında cumhuriyet rejiminin ve kurulacak devletin temel esas ile devrimlerine ışık tutan mesajlar vermiş, Balıkesir’i ve kahraman halkını ne kadar önemsediğini göstermiştir. Kuva-yi Milliye ruhunun ateşleyen Balıkesirlileri her defasında takdir eden Büyük Önder Atatürk’ün Balıkesir Hutbesindeki uyarıları dahilinde bağımsızlığına her zaman sahip çıkan Balıkesirliler olarak cumhuriyete gönülden bağlılığımızı sürdürüyor ve sonsuza kadar da sürdürecektir. Bu yıl, Atatürk’ün Balıkesir ziyaretleri daha büyük anlam taşıyor. Çünkü, Kuvayı Milliyenin Başkenti Balıkesirimizin kurtuluşunun 100’üncü yılında, Atatürk’ün Balıkesir ve Balıkesirlilere gösterdiği önemi siyaset üstü bir anlayışla biz Balıkesirli siyasetçiler de hep beraber birlik ve beraberlik içinde göstermeli, üzerinde hepimizin uzlaşıp Balıkesirimizin İstiklal Madalyası ile şereflendirilmesi düşüncemizi artık bir an önce hayata geçirmeliyiz. Bu inanç ve kararlılıkla uzun zamandır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bekleyen kanun teklifimizin görüşülüp Balıkesirimize İstiklal Madalyası verilmesi için gerekli girişimlerde bir kez daha bulunacağım.

Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli katkılar veren Balıkesirlilerin atalarının yaktıkları Kuvayı Milliye ateşinin onurunu İstiklal Madalyası gibi onurlu bir sembolle taçlandırma dileklerine artık bir yanıt verilmelidir.  Bu siyaset üstü konuda, iktidarı ve muhalefetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınacak kararla yiğit Balıkesirlilere gösterdiği kahramanlığa karşı kayıtsız kalınmayacağını inandığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği Balıkesirimize ziyaretlerinin 99’uncu yılında bir kez daha bulunduğum bu çağrıya Balıkesirli tüm siyasetçilerimizin olumlu katkıda bulunacağına inanıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN