Milletvekili Belgin Uygur Burhaniye'de Ziyaretlerde Bulundu

AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur, çalışmalarına devam ediyor. Gün boyu Burhaniye'de ziyaretlerde bulunan Milletvekili Uygur, akşam da Karesi Şule Yüksel Şenler Anadolu İmam Hatip Lisesinde gençlerle bir araya geldi.

PAYLAŞ

MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ VE DESTEKLİYORUZ
AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni ile birlikte; 1993 yılından beri Burhaniye’de eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren;  ilçede kalfalık, Ustalık ve usta öğreticilik belgesi veren ilk ve tek kurum olan Burhaniye Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti.  Merkez Müdürü Gürhan Kuştutan’la, öğretmenler ve öğrencilerle sohbet edip çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. 
361 öğrenciye 30 personel ile eğitim-öğretim hizmeti veren merkez 2007 yılından itibaren gerçekleştirdiği 2 ortaklık ve 5 sahiplik olmak üzere 7 Erasmus + projesi ile öncü bir kurum olup, bu projelerden yaklaşık 120 000 Euro hibe desteği kazanmıştır. 50 öğrenci 19 öğretmen olmak üzere geniş bir kitle bu projelerden yararlanma fırsatı bulmuştur.
Yine ilimizi ve hatta bölgemizi aşan “iş makineleri kursu”; “amatör denizcilik belgesi kursu ve sınavı” gibi nitelikli eğitim faaliyetleri gerçekleştirmiştir.
2020 yılı Haziran ayından itibaren “Güneşten Üret Kendin tüket” isimli hibe projesi ile elektrik enerjisini güneşten elde ederek fazlasını satan Türkiye’ nin ilk ve tek mesleki eğitim merkezidir. Bu geçen 18 ayda 21.700 TL lik elektrik enerjisi satışı gerçekleştirmiştir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ nın Enerji Verimliliği Ödülleri yarışmasına katılarak final değerlendirilmesine kalan tek okul olarak bizzat sayın bakanımız Mustafa VARANK’ tan katılım ve başarı belgesi alan bir kurumdur.
Ziyareti ile ilgili olarak Milletvekili Uygur; “Hükümetimiz ve bizler mesleki eğitime çok önem veriyoruz ve Mesleki eğitim merkezlerini destekliyoruz. Aralık ayında yapılan yasal düzenlemelerle bu merkezlere yeni katkılar sunduk.  Bu Merkezler sanayi sektörüne yeni eleman yetiştirme adına çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.” Dedi. 
TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Burhaniye İlçesinin en eski ve tarihi yapılarından biri olan ve tamamlandığında Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olan eski Atatürk İlkokulu binasında devam eden restorasyon çalışmaları inceledi.
Yaptığı açıklamada Milletvekili Uygur ; “ Tarihimizi gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak çok önemli, tarihimize sahip çıkıyoruz. İlçemizin en eski ve tarihi yapılarından biri olan, çeşitli kurumlarca kullanılıp halkımıza hizmet veren ve ilçemizdeki birçok insan da kıymetli hatıraları olan bu binanın gelecek nesillere de Kültür Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olmasından büyük memnuniyet duyuyorum.“ dedi.

2023 HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ 
AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Karadağ ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelip teşkilat çalışmalarını değerlendiren Milletvekili Uygur, teşkilatla şehir ve ülke gündemi ile ilgili istişarede bulundu.
“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 hedeflerimize ulaşmak için durmadan yorulmadan omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi.
Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Gencan'ı İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte ziyaret edip çalışmalarında kolaylıklar diledi. 
Ziyareti ile ilgili Milletvekili Uygur; “ Bizim amacımız ülkemizi ve şehrimizi her alanda geliştirmek ve insanımızın bolluk bereket içinde yaşamını sürdürmesini sağlamak. Bunun için her zaman esnaf odalarımızla, kredi kefalet kooperatiflerimizle iletişim halindeyiz.” Dedi. 
“VATANIM TÜRKİYE”
Burhaniye Dutluca Mahallesinde yaşayan Aslen Yeni Zelandalı ama yıllardır Türkiye’de yaşayan Abdullah Rabbani ve eşini ziyaret eden Milletvekili Uygur “ Abdullah Rabbani, bizden biri Burhaniyeli hemşehrimiz artık. Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı…  “Benim Vatanım Türkiye” diyor. Çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Misafirperverlikleri için kendisine ve kıymetli eşine çok teşekkür ediyorum.” Dedi. 
HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ
Burhaniye Dutluca Mahallesinde vatandaşla bir araya gelip sohbet eden, taleplerini dinleyen Milletvekili Uuygur; “ AK Parti olarak her zaman milletimizin yanındayız, hizmetindeyiz. Milletimizin AK Parti’ye duyduğu güvene layık olmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde durmadan yorulmadan çalışıyoruz.” Dedi.
GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ 
Karesi Şule Yüksel Şenler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde gençlerle biraraya gelen Milletvekili Uygur; “Ben de İmam Hatip Lisesi mezunuyum.     Kızlarımızın şuan yaşadıklarını heyecanı ve hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Gençlerimizin Gençlerimizin sorularını cevapladık, geleceğe dair fikirlerini aldık, onlarla tecrübelerimizi paylaştık. Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu gençlerimizle birlikte başaracağız.” Dedi. 
Miletvekili Uygur’un gençlerle buluşmasına Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve Okul Müdürü Nebahat Altıntaş Çete eşlik etti.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN