Rahmi Kula:'Gastronomi Atlası Balıkesir'in tanıtımına katkı sağlayacak'

Balıkesir Ticaret Odası sponsorluğunda, Milli Şef Ömür Akkor'un Balıkesir'in eşsiz lezzetlerini kendi çizim ve fotoğrafları ile kaleme aldığı 'Balıkesir Gastronomi Atlası'nın lansmanı İstanbul Beykoz Mihrabad Korusunda gerçekleşti.

PAYLAŞ

Lansmanda, Hayat Dolu Balıkesir projesine katkı veren Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Meclis Başkanı Okan Telaşeli, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış ve Meclis Başkanı Ergin Birgül, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ve diğer paydaşlarla birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı.
Milli Şef Ömür Akkor, mutlaka yenilmesi gereken Havran keşkeği, 200 yıllık helvacıları, lokumcuları ve höşmerimleri, birbirinden lezzetli kahvaltılıkları, Ege’nin tüm gastronomi hazinelerini barındıran eşsiz Balıkesir lezzetlerini sokak sokak gezerek meraklıları için bir kitapta topladı.

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula; “Hayat Dolu Balıkesir projemiz ile İlimizin tanıtımına ve marka değerinin yükseltilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Başkan Kula açıklamalarında şunları dile getirdi:
“Bu proje ile İlimizin Turizm, Sanayi, doğal kaynaklar ve ticari hayatına ilişkin yüksek potansiyelinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını amaçlıyoruz. Bu tanıtım ile birlikte İlimize yeni yatırımların gelmesi, turizm ve ticaretinin gelişmesi ile ekonomik büyümenin sağlanması en önemli hedefimiz.
Çalışmalarız kapsamında, Şef Ömür Akkor’un büyük ses getiren Türkiye Gastronomi Atlası kitabından sonra ilk kez bir şehrin gastronomi haritasını çıkaracak olması ve bunun da Balıkesir olması ilimizin gastronomi değerlerinin ve güçlü potansiyelinin bir göstergesidir.
Balıkesir Ticaret Odası’nın sponsorluğunda yoğun bir hazırlık sonrasında gerçekleştirilen Balıkesir Gastronomi Atlası’nın da en az Türkiye Atlası kadar ses getireceğine ve İlimizin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Özellikle Ramazan Bayramı öncesinde tüm seçkin kitabevlerinde satışa sunulacak olan kitap birçok insanın tatil planlarını Balıkesir’e yönelik olarak değiştirecektir.
İlimizin zengin doğası, turizm alternatifleri ve gastronomisinin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız çalışmamızın hayırlı olmasını diliyor, bu alanda en doğru insanlardan biri olduğuna inandığımızı şefimiz Ömür Akkor’a gerek Balıkesir Gastronomi Atlası’nın hazırlanmasında gerekse Balıkesir’in tanıtımına verdiği büyük katkı nedeniyle teşekkür ediyorum." 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN