Rüzgâr Gülü Enerjisi ile Isıtılan Teknolojik Cam Serada İlk Fide Dikildi

Bandırma'da bir tarım firması tarafından kurulumunun ilk etabı tamamlanan yenilenebilir enerji kaynağı rüzgar gülü enerjisi ile ısıtılan teknolojik cam serada domates fideleri dikildi.

PAYLAŞ

Bandırma’da bir tarım firması tarafından kurulumunun ilk etabı tamamlanan yenilenebilir enerji kaynağı rüzgar gülü enerjisi ile ısıtılan teknolojik cam serada domates fideleri dikildi.

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip teknolojik serada domates fidesi dikerek üretime katkıda bulundu.

Domates fidelerinin can bulduğu teknolojik seranın Balıkesir tarımı ve ülke ekonomisine çok yüksek katma değer sağlayacağını vurgulayan İl Müdürü Alkan, bölgedeki seracılık faaliyetlerinde yenilenebilir enerji kaynaklarının tarımsal üretime kazandırmanın üretimde sürekliliği sağlayarak, markalaşma ve pazar payını arttırma yönündeki önemini dile getirdi.

Haber

Tam otomatik otomasyon sistemi ile topraksız tarım yapılan cam sera alanında soğuk hava depolarıda dahil olmak üzere tüm sistemde rüzgar gülü enerjisiyle elde edilen yenilenebilir enerji kullanılıyor.

Uygulanan proje ile üretimde süreklilik kazanmak adına rüzgar enerjisi ile ısıtılacak teknolojik cam seraların yaygınlaşması ve bölgeye katma değer sağlaması hedefleniyor.

Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN