TÜBİTAK'la Eğitim Çıtası Yükseliyor

Vali İsmail Ustaoğlu, TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinde başarı gösteren öğrencilerle bir araya geldi.

PAYLAŞ

Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Vali Ustaoğlu aldıkları derecelerle milli teknolojinin genç neferleri olan yetenekli ve çalışkan gençlerle gurur duyduğunu söyledi. Ustaoğlu, “TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinde büyük başarı gösteren öğrencilerimizin bugün bu heyecanını paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimizin ve okullarımızın bu başarıları ilimize gurur yaşattı. Bu başarının arka planında büyük destek olan ailelerimizi, projelerin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olan idarecilerimizi, öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.” diye konuştu. 

Düzenlenen yarışmalara Balıkesir’in 54 proje ile katıldığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Milli Teknoloji Hamlesinin ışığında; bilginin, bilimin, teknolojinin ve Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere ve ülkelere yön verdiği bu dönemde öğrencilerimiz bizlere büyük gurur yaşattı. Lise düzeyinde 55 inci kez, ortaokul düzeyinde ise 18 inci kez düzenlenen yarışmalara bu yıl İlimiz 54 proje ile katıldı. Bu projelerde toplamda 12 birincilik, 10 ikincilik ve 6 üçüncülük elde edilen projelerin tüm paydaşlarını kutluyorum.” İfadelerine yer verdi. 

Öğrencisinden öğretmenine ve velilere kadar başarının mimarları olan herkese teşekkür eden Vali Ustaoğlu,  26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Final Sergisi ve Ödül Törenine katılacak projelere başarılar diledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN