Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar

Vali Hasan Şıldak uyuşturucuyla mücadelenin sosyal yönlerini ele alan, bireyleri sağlıklı ve sosyal hayata hazırlayan 'Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum' Projesinin uygulayıcıları ile projeye başvurarak sürece dahil olan gençler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. 

Vali Şıldak öncülüğünde yaklaşık bir buçuk yıldır uygulanan ve bağımlı bireyleri uyuşturucunun pençesinden kurtaran Uyuşturucuyla Mücadele Projesi onları bağımlılıktan kurtarmakla kalmayıp sağlıklarına kavuşturuyor. Sosyal çevreleri, aile ilişkileri olumlu yönde gelişen bireylerin iş sahibi olmasına kadar devam eden süreçte Vali Şıldak onları yakından takip ediyor, bir an olsun yalnız bırakmıyor. 

İletişimi güçlü, ayakları yere basan projede tedavi ve rehabilitasyon sürecine devam eden gençleri, birlik ve beraberliği güçlendiren Ramazan Ayında da yalnız bırakmayan Vali Şıldak iftar programında yaptığı konuşmada, kendini güvende hissetmek, daha sağlıklı ve ailesine faydalı bir şekilde  tekrar hayata tutunmak için uzatılan eli sımsıkı tutan gençler ve onlara büyük destek veren aileleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Projenin başladığı günden bu yana bağımlılıktan kurtulmak isteyen 600’e yakın kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Şıldak, “Projenin içinde kalmaya, kurallara uymaya ve uygulamaya, tedavilerini olmaya, uyum çalışmalarını sürdürmeye devam eden gençlerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimiz zaten kurtuluş arayışı içindeydiler. Kimi daha önceden tedavi olmuştu, başaramamıştı, kimi başarmak üzereydi. İşte bu proje onların imdadına yetişti. Proje ile sadece bir kişi bağımlılıktan kurtulmuyor, içerisinde bulunduğu geniş bir aile kurtuluyor. Hatta onunla birlikte devam edecek neslin de kurtuluşu sağlanmış oluyor. Yeter ki disiplinli bir şekilde devam edelim. Bunun şartlarını projemizde en iyi şekilde oluşturmaya çalıştık. Burada bu mücadeleyi başarmış olanlar var, ben onları yürekten kutluyor, takdir ediyorum. Cesaret gösterdiler, adım attılar ve doğru bir yolu seçtiler.” şeklinde konuştu. 

Bağımlılıktan kurtulmayı seçen bireylerin iş hayatına meslek sahibi olarak devam etmelerinin onlara güç kazandıracağını söyleyen Vali Şıldak projeye mesleki eğitimin dahil edildiği müjdesini de verdi. Şıldak, “Kurslara kayıt olan, başvuruda bulunan birçok gencimiz oldu. Biz bu çeşitliliği sağlayıp desteklemeye devam edersek, Balıkesir'de çok daha yüksek sayılara ulaşacağız. Yeter ki bu gençlerimiz iyi örnekler olsunlar ve henüz haberi olmayan ya da cesaret edemeyenlere güç versinler.” sözlerini kullandı. 

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen iftar programına Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İlter Kuş, Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül ve projede görevli personel katıldı.

Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar
Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar
Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar
Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar
Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar
Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar
Uyuşturucuyla Mücadeleye Cesaret Veren İftar

Bakmadan Geçme