Yağcılar'da Köy Hayrı Büyük İlgi Gördü

İki yılın ardından köy hayırları çok hızlı başladı. Her Pazar birçok köyde hayır yapılıyor. Dün yapılan köy hayırlarından birisi de Yağcılar Mahallesi'nde oldu ve büyük ilgi gördü.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Bundan bir süre önce yapılan Kırsal Mahalleler Turnuvasında şampiyon olarak büyük dikkat çeken Yağcıların hayrı da çok görkemli oldu. 
4 yıl önce Afrin’deki arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerce hazırlanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Asb. Kd. Üçvş. Cemil Erkek'in adı verilen Köy Konağı önündeki bahçede önce mevlit okundu. 

Mevlit sonunda yemekler dağıtıldı ve Balıkesir Yiğitler Mehter Takımı marşlarla Yağcılar Halkının yüreklerini kabarttı gözlerinde damlalar oluşturdu. 

Özellikle Mehter Takımının sancaktarı Mustafa Saran’ın okuduğu şiirler köy halkından büyük alkış aldı. 

Hayra ilk saatlerde Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf

Hocaoğlu, İl Kadın Kolları başkanı Meral Cengiz gelerek köylülerle görüşerek çay içtiler.

Hayra, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Başkan yardımcısı Muhiddin Diker ile birlikte gelerek mevlidi dinledi ve hayır yemeğini yediler. 

Hayra katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Elvan Bahar Göktepe, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz adına bütün köy hayırlarımıza eşlik etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yağcıların misafirleri bitmedi, Karesi MHP İlçe Başkanı Burak Boduroğlu ve İlçe Yönetiminden Ersin Kurtuluş ile MHP İl Yöneticileri Niyazi Tunç, Muharrem Kurtkan ve  Hasan Öztürk de hayra katıldılar. 

Yağcılar Mahallesi Muhtarı Ramazan Bilir, Yağcılar yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Işıltı ve bütün köy halkı misafirlerini en iyi şekilde ağırladılar.

Yemek sonrası MHP heyeti, babası Rahim Erkek ile birlikte şehit Cemil Erkek’in kabrine giderek, Müftülük görevlilerinden, kendisi de Yağcılarlı olan Onur Gök’ün okuduğu Kur’an-ı Kerimi dinledi ve Fatihalar okudu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN