Yasemin Adar kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası devam ediyor

Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyesi Yasemin Adar'a, doğup büyüdüğü Balıkesir'den 8 Mart Dünya Kadınlar günü anısına düzenlenen ve önceki gün başlayan U17 ve U20 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası, bugün ve yarın da devam edecek.

PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve Balıkesir Şehit Turgut Solak Spor Salonunda yapılan şampiyonada kadın güreşçiler rakipleriyle kıyasıya mücadele ediyorlar.
Dünya ve üst üste 4 kez Avrupa Şampiyonluğunun yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü olarak ülkemize kadınlarda güreşte ilk madalyayı getiren sporcu olarak tarihe geçen ve aynı zamanda Türkiye Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Yasemin Adar’a, bu şampiyona, doğup büyüdüğü Balıkesir’den 8 Mart Dünya Kadınlar günü anısına anlamlı bir jest olmuştu. 
 ‘Yasemin Adar da şampiyonayla ilgili olarak: “Doğduğum ve büyüdüğüm şehirde böyle bir organizasyon düzenlenmesi beni çok mutlu etti. Üstelik 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde başlaması ve şampiyonaya benim adımın verilmesi çok büyük bir onur. Sorumluluğumu daha da artıran gurur verici bu karardan dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu’na ve kadın güreşine hizmet eden herkese çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.
U17 Kadınlar Şampiyonasında dereceye giren sporcular:
40 kg’da 1.Yağmur Karabacak, 2. Aybüke Şevval Sırıkçı, 3.Şaziye Gündüz, 3.Merve Durmuş
43 kg’da 1.İrem Öztürk, 2.Dibre Sultan Öner, 3.Şevval Huri Ulaş, 3.Aylin Avcı
46 kg’da 1.Büşranur Özmez, 2.Nazlıcan Kaya, 3.Songül Kavak, 3. Nil Aktaş
49 kg’da 1.Şevval Çayır, 2.İrem Akalın, 3.Remziye Karadağ
53 kg’da 1.Sevim Akbaş, 2.Kübra Yavuz, 3.Belinay Canlı, 3.Büşra Cengiz
57 kg’da 1.Tuğba Demir, 2.Rabia Melisa Bayır, 3.Ece Ece, 3. Sura Durmaz
61 kg’da 1.İlayda Çin, 2. Büşra Efe, 3. Dilan Tan, 3.Songül Aydemir
65 kg’da 1.Duygu Gen, 2. Nurgül Hergül, 3.Edanur Kanca, 3.Ayşe Nazlı Asut
69 kg’da 1.Ayşe Erkan, 2.Elif Seval Kurt, 3.Albina İlyas, 3.Sevgi Keser
73 kg’da 1.Bukrenaz Sert, 2.Haticenur Sarı, 3.Elmira Yasin, 3. Nazar Bektaş

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN