Ahmet Akın: Yiğit Balıkesir İstiklal Madalyasını Hak Ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 'Türk Milleti olarak bizler, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı günlerin zaferlerini göğsümüzde İstiklal Madalyası ve yüreğimizde zaferin onuru olarak taşımaktayız. Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir'in İstiklal Madalyası'yla onurlandıracağına yürekten inanan bir Balıkesir evladı olarak 16 Mayıs Kuvayı Milliye Gününü kutluyorum' dedi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 16 Mayıs Kuvayı Milliye günü nedeniyle yaptığı açıklamada Balıkesir’in İstiklal Madalyası ile onurlandırılması isteklerini bir kez daha hatırlattı. CHP Genel Bakan Yardımcısı Ahmet Akın, vatanı işgal edilmiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü elinden alınmış Türk Milleti’nin yeniden doğuş hareketi olan Kuvayı Milliye meşalesinin Balıkesir'de 15 Mayıs 1919’da yakıldığı, 16 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Samsun’a hareket ettiğini Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlattığını söyledi. CHP’li Ahmet Akın, Kuvayı Milliye Günü mesajında şunları ifade etti:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce yaktığı bağımsızlık ateşi, Türk Milleti’nin Atatürk’ün izinden giderek varını yoğunu, canını hiçe sayarak kahramanca verdiği mücadelesini zaferle sonuçlandı. Türk Milleti olarak bizler, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günlerin zaferlerini göğsümüzde İstiklal Madalyası ve yüreğimizde zaferin onuru olarak taşımaktayız. Kuvayı Milliye, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş, düzenli orduları için tasfiye kararı alınmış bir milletin yeniden doğuş hareketidir; amacı, hiçbir devletin ve ulusun egemenliğini kabul etmeden, yüce Türk Milletinin ay yıldızlı bayrağı altında yaşama hakkını ve bağımsızlığını oluşturmaktır. Vatanı işgal edilmiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü elinden alınmış Türk Milletinin yeniden doğuş hareketi olan Kuvayı Milliye meşalesi, Balıkesir'de yakılmıştır.

BALIKESİR, 100 YIL ÖNCE YAKILAN ATEŞİN ONURUNU YAŞIYOR
Balıkesir, Kuvayı Milliye'nin en güçlü, en kuvvetli halkasıdır. Balıkesir halkı ilk silahlı mücadeleyi başlatarak cepheler kurmuş, varını yoğunu vatan savunması için feda etmiş, seferber etmiş ve yüce Türk milletinin haklı davasının bütün dünyaya duyurulmasını sağlamıştır. Balıkesir, Kuvayı Milliyesi, mutasarrıfı, belediye reisi, ilçe kaymakamları, aydını, subayı, din adamı, genci yaşlısı hep birlikte 5 kongre düzenlemiş ve on dört ay boyunca Ayvalık, Soma, Akhisar ve İvrindi cephelerinde mücadele ederek işgal ordusunu yıpratmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ilk kurşunu Ayvalık'ımızda, son kurşunu da Bandırma'mızda atılmıştır. Balıkesirlilerin işgal karşısında gösterdiği vatanseverlik duygusu ve bu uğurda verdikleri mücadele de tarihte yerini almıştır. Balıkesir Kuvayı Milliye'nin başşehridir; bunu hem tarihçiler hem de bu konudaki uzmanlar açık ve net olarak ortaya koyuyor. Balıkesir, yüz yıl önce yaktığı Kuvayı Milliye ateşinin İstiklal Madalyası gibi büyük bir sembolle onurlandırılmasını bekliyor. Balıkesir'e verilecek İstiklal Madalyası'yla şehit ve gazilerimize geç kalmış olan bir vefa borcunu ödemiş olacağız. TÜM YİĞİT BALIKESİRLİ HEMŞEHRİLERİM bu hakkın Balıkesir'e teslim edilmesi için tam bir birlik beraberlik içinde yek olmuş durumdalar. 

YİĞİT BALIKESİRLİLER’E DUYDUĞUMUZ MİNNETİN SEMBOLÜ 
Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm Balıkesirliler bu hakkın Millet Meclisi tarafından teslim edileceğine yürekten inanıyor ve bunu bekliyor. Verilecek olan İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı'nda fedakârca, vatan aşkıyla vatanın bağımsızlığı ve özgür bir gelecek için mücadele veren yiğit Balıkesirlilere duyduğumuz minnetin bir ifadesi ve bu büyük mücadelenin simgesi olacaktır. Milli Mücadelenin 103 yılında, Kuvayı Milliyenin Başkenti Balıkesir Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı öncesinde bu onuru tüm Balıkesirli hemşehrilerimle birlikte yürekten istiyoruz. 19-22 Eylül tarihlerinde 7 farklı ülke ve yurt içinden gelen 150’yi aşkın akademisyen ve araştırmacının sunumuyla uluslararası sempozyum gerçekleştirmişti. Sempozyumun sonuç bildirgesinde Balıkesir’in İstiklal Madalyası’nı hak ettiğine vurgu yapılmıştı. Her partiden Balıkesir milletvekili arkadaşlarım başta olmak üzere tüm siyasilerimizin, üniversitelerimizin, belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının ve hemşehrilerimin tek vücut olarak bir araya gelip talep ettiği İstiklal Madalyası Balıkesir’in hakkıdır. 
Bu vatanın evlatları ve bu cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk'ten emanet alan, cumhuriyetin, Atatürk'ün evlatları olarak emanet aldığımız cumhuriyeti ileri götürmek ve gazilerimize ve şehitlerimize karşı borcumuzu ve vefamızı göstermek için, siyaset üstü bir anlayışla hemen kabul edilip Balıkesir'i İstiklal Madalyası'yla onurlandırabiliriz. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN