Balıkesir Üniversitesi 30. Yılını, Görkemli Bir Konser ile Kutlayacak

1992 yılında kurulan Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), kuruluşunun 30. yılını, Kuva-yi Milliye Meydanı'nda 45 kişilik görkemli bir senfoni orkestrası eşliğinde, 'Senfonik Pop ve Caz Halk Konseri'yle kutlamaya hazırlanıyor.

PAYLAŞ


Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi iş birliğinde 31 Mayıs Salı akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek konser hazırlıkları devam ederken, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da, vatandaşları 30. yıl coşkusunu paylaşmak üzere konsere davet etti. 
Şehirle bütünleşen üniversite vizyonuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. İlter Kuş; “Her geçen gün faaliyet gösterdiği her alanda kentimizle bütünleşen, değer yaratmaya devam eden, şehrimizin göz bebeği kurumlarından olan üniversitemiz, 30. kuruluş yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. ‘Eğitimde, Bilimde, Sanatta Çağdaş’ sloganıyla ve sahip olduğu birikimi ve olanaklarıyla, yükseköğretimde önemli bir çekim merkezi olan Üniversitemizin 30. yılını, personelimiz, öğrencilerimiz ve Balıkesir halkımızla birlikte coşkuyla kutlamak için her yaştan vatandaşlarımızı konserimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Popüler müzikler ve sevilen caz müziği örnekleri sahnelenecek
Bando Yarbay Tarık Tal yönetimindeki konserde yer alacak orkestra; Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bandosu, Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri ve önemli yaylı çalgı sanatçılarından oluşuyor. BAÜN Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Gençel Ataman’ın koordinatörlüğünde bir araya gelen topluluk, caz müziğin günümüzdeki önemli solistlerinden; Ceren Temel ve Erdem Özkan ile pop müziğin önemli temsilcisi Müjde Kızılkan’a eşlik edecek. 
Etkinlikte, Bando Yarbay Murat Keskin tarafından konser için özenle hazırlanan şarkı düzenlemeleri, senfonik bir orkestranın tüm zenginliklerini müzikseverlerle buluşturacak. Konser programı ise, bilinen ve sevilen caz müziği örnekleri ile vatandaşların da coşkuyla eşlik edecekleri popüler müzikleri içeren seçkin bir repertuvardan oluşturuldu.

Balıkesir Üniversitesi 30. Yılını, Görkemli Bir Konser ile Kutlayacak

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN