Bigadiç 6. Et ve Süt Festivali Devam Ediyor

Dün Kortej yürüyüşü ile başlayan ve bugün de devam eden Huzurun Şehri Bigadiç 6.Et ve Süt Festivali ilgiyle izleniyor. Festival yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Dün Kortej yürüyüşü ile başlayan ve bugün de devam eden Huzurun Şehri Bigadiç 6.Et ve Süt Festivali ilgiyle izleniyor. Festival yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Festivale dün sabah saatlerinde Bigadiç’te geleneksel hale getirilen Altıkaraağaç Dedesi Lokma Hayrıyla başlandı. Bu yıl hayır yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Dün ayrıca öğleden sonra 6.Bigadiç Et ve Süt Festivali kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yürüyüşe ev sahibi olarak Bigadiç Belediye Başkanıyla birlikte, önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da katıldı. 

Yürüyüşün ardından İlçe merkezi Yüzüncü yıl parkında bulunan şehitlerin unutulmaması, Bigadiç'in evlatlarına manevi miraslarının nesilden nesile aktarılması için uzun soluklu bir çalışmayla; Çanakkale savaşlarına bölgeden katılan ve 'Gidip de Dönemeyenler' olarak anılan 320 kahraman şehidin isimlerinin tek tek belirlenerek, soy kütükleriyle uygun bir şekilde oluşturulan Şehitlik anıtının açılışı gerçekleştirildi.

Akşam da önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından Bigadiç’te gençlerin ve vatandaşların katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

Bigadiç 6.Geleneksel Et ve Süt Festivalinin bugünkü bölümünde Atların Kırkpınarı Işıklar Çayırında Rahvan At Yarışları ve Cirit gösterisi gerçekleştirildi. Birçok ünlü misafirin de katıldığı Başkan İsmail Avcu burada bir konuşma yaparak gösterilen ilgiyle ilgili olarak herkese teşekkür etti. Ardından heyecanla takip edilen Rahvan at yarışları ve cirit gösterileri yapıldı.

Bugünkü festival programında müzik gösterileri de yer aldı. 

Bigadiç 6.Geleneksel Et ve Süt Festivali yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek…
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN