Binlerce Kişi Kadir Gecesi'nde Gönül Sofrasında Buluştu

Ramazan ayının her gününü vatandaşlarla içi içe geçirerek aynı sofrada iftarını açan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kadir Gecesi'nde Zağnos Paşa Meydanı'nda hasır kilimler üzerinde binlerce vatandaşla birlikte Umre iftarı gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Ramazan programlarını Paşa Camisi Meydanı’nda, Kadir Gecesi’ne özel olarak düzenlediği programla taçlandıran Başkan Yılmaz, Teravih Namazı’nı yaklaşık 10 bin kişi ile birlikte kıldı. 

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının bereketini Balıkesirlilerle birlikte yaşamaya devam ediyor. 20 ilçenin her birinde ayrı ayrı iftar programları düzenleyerek orucunu vatandaşlarla birlikte açan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; geçtiğimiz yıl düzenlemesini tamamladığı Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda, Kadir Gecesi’nin maneviyatını Balıkesirlilerle birlikte yaşadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kadir Gecesi programında binlerce kişiyle birlikte kurdukları gönül sofrasında orucunu açan Başkan Yücel Yılmaz, vatandaşlarla yakından ilgilendi. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, MKYK Üyesi Belgin Uygur, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle binlerce vatandaş birlikte oruç açtı.

7’DEN 70’E YAKLAŞIK 7 BİN VATANDAŞ BİRLİKTE ORUCUNU AÇTI
İftar öncesinde Zağnos Paşa Camisi’nde vatandaşlara Kuran-ı Kerim ziyafeti yaşatan Büyükşehir Belediyesi’nin, Zağnos Paşa Meydanı’na serdiği hasır kilimlerin üzerine kurulan gönül sofralarında Umre iftarı diye tabir edilen Medine iftarı canlandırılarak Fırıntaş tarafından dağıtılan yemeklerle 7’den 70’e binlerce vatandaş birlikte orucunu açtı. Pandemi sonrasında vatandaşlara Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin maneviyatını hissettirerek bir arada iftar yapmalarını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ulusal düzeyde yayın yapan özel bir televizyon kanalına canlı olarak bağlanarak Balıkesir’de yaşanan Ramazan ayı atmosferini anlattı.

RAMAZAN AYI MANEVİYATINA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE YAŞANDI
Ramazan ayının kendileri için çok hareketli ve bereketli geçtiğini dile getiren Başkan Yılmaz “Ramazan boyunca 20 ilçemizi ziyaret ettik. Ziyaret etmeden önce; kaymakamlıklar, STK’lar, kent konseyimizden ve belediyelerimizden ihtiyaç sahibi olma ihtimali olan herkesin iletişim bilgilerini alarak ön araştırma yaptık. Ziyaretler yaparak onlara çeşitli şekillerde destek kalemleri oluşturduk. 150 binde fazla kişiyle temas ettik. Bu çok etkili oldu. Her gittiğimiz ilçede iftarlarımızı vatandaşlarımızla yaptık; şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi ziyaret ettik. Sahura kadar ilçelerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımızla verimli bir şekilde vakit geçirdik. Birçok engelli vatandaşımıza akülü sandalye verdik. Rahmet ve bereket ayını tam anlamıyla maneviyatına uygun bir şekilde geçirdik.” diye konuştu.

KAMULAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR
Zağnos Paşa Meydan düzenlemesi hakkında da bilgi veren Başkan Yücel Yılmaz, 800 metre olan alanı 5 dönüme çıkardıklarını belirterek ilk etabı tamamladıklarını 2. etap çalışmalarınınım da hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi. Bölgede kamulaştırmaların devam ettiğini belirten Yücel Yılmaz, başkan olduğu sürece bu bölgeyi güzelleştirip, mükemmelleştirmeye devam edeceğini söyledi.

YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ BİRLİKTE TERAVİH NAMAZI KILDI
İftar programı sonrasında Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından verilen vaazın ardından; Eyüp Sultan Camisi İmamı Hafız Beytullah Özdemir, Üsküdar Valide-i Cedid Camisi İmamı Hafız Doğan Temiz (TRT Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması Finalisti) ve Ataşehir Aksekili Mehmet Usta Camisi İmamı Hafız Mahmut Sağır’ın da katılımıyla yaklaşık 10 bin kişi birlikte Teravih Namazı kıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN