Balıkesir Kahvaltısı Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Kahvaltısı Haberleri

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

BALIKESİR KAHVALTISI/BASIN BULUŞMASI VE BALIKESİR'İN BAŞARISI

Balıkesir Kahvaltısı Türkiye’ye Damgasını Vuruyor

Tarihi ve kültürel değerleri, turizm destinasyonları, gıdanın merkezindeki konumu ve ulaşım olanaklarıyla tanınan Balıkesir’in gastronomik zenginliğinin öznesi olan ‘Balıkesir Kahvaltısı’ farkını ve iddiasını sürdürüyor.

Balıkesir Kahvaltısı Görkemli Festivalle Tanıtıldı

Gastronomi alanındaki potansiyeliyle son yıllarda ülke çapında öne çıkan Balıkesir’in, lezzetleri, Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’nde görücüye çıktı. 30 çeşit ürünüyle göz dolduran Balıkesir Kahvaltısı içeriğinde yer alan ürünler, 2-5 Haziran günleri arasında Avlu’da görkemli bir şekilde gerçekleştirilen festivalde tanıtıldı. Festivale; ulusal ve uluslararası camiadan katılım yoğun oldu. 

Kahvaltı Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Türkiye’yi doyuran ürünlerin öznesi olduğu 'Balıkesir Kahvaltısı'nın beğeniye sunulduğu festival; tadımlar, yarışmalar, etkinlikler, panel ve şöyleșilerle ilk günden itibaren geniş kitlelere ulaştı.

Balıkesir Kahvaltısı’na Bayram Havasında Festival

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’nin açılışı, büyük katılımla gerçekleşen kortejin ardından görkemli bir törenle yapıldı. Avlu’da bayram havasında başlayan festival, 5 Haziran’a kadar birbirinden güzel tadım ve etkinliklerle devam edecek.

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali için hazırlıklar sürüyor

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali için son hazırlıklar hızla devam ediyor. Büyük bir katılımla 2-5 Haziran günleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde, 30 çeşit ürünüyle hem göze hem de damağa hitap eden Balıkesir Kahvaltısı, görkemli bir şekilde tanıtılacak. Festival kapsamında; yemek şovlar, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, sahne performansı ve konserler ile yöresel ürünlerin tadımı da yapılacak.

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali Tanıtımı İstanbul’da Yapıldı

Balıkesir, kendi ürünlerinden oluşan ve kültürümüzün vazgeçilmez parçası kahvaltıyı, markalaştırmak için Balıkesir Valiliği öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlarıyla yoğun mesai yapıyor. İstanbul’da yapılan toplantı ile Balıkesir Kahvaltısı ve 2-5 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali, gastronomi gazetecilerine tanıtıldı.

'Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali' için Tanıtımla Start Verildi

İş birliği ve dayanışma içerisinde şehrin marka değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla çalışmalarını gerçekleştiren Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile paydaş kurumlar ‘Balıkesir Kahvaltısı’nın lansmanını gerçekleştirdi. Tüm dinamiklerin el birliğiyle çalışması sonucunda “Ulusal Gastronomi Şehri” ünvanı kazanan Balıkesir’in, kahvaltısı uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacak.

Balıkesir Kahvaltısı ve Festival için geniş kapsamlı tanıtım yapılıyor

“Balıkesir Kahvaltısı” ve 2-5 Haziran 2022 tarihinde Avlu’da gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali” Tanıtım Toplantısı 21 Şubat 2022 tarihinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.