Milletvekili Canbey 'Hiçbir Gazeteci, Gazetecilikten Tutuklu Değildir'

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Canbey, HDP Grup Önerisi aleyhinde AK Parti Grubu adına konuştu: 'Özgür basın demokrasinin teminatıdır'

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO


“Bu ülkede hiçbir gazeteci, yaptığı gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklu değildir.” diyen Milletvekili Canbey; “Çünkü devlet sırlarını ifşa etmek, teröre bulaşmak, yalan haberlerle kamuoyunu yanlış yönlendirmek, insanlara hakaret etmek, zarar vermek herkes için suçtur, herkes için suçtur. Bunu görmezden gelemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

“Özgür basın çoğulcu demokrasinin teminatıdır.” diyen Canbey, “Gazetecilerin özgürce faaliyetlerini yürütebilmeleri için her zaman yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Bu ülkede hiçbir gazeteci yaptığı gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklu değildir. Hiçbir meslek grubu kendi ülkesinde anayasasına aykırı hareket edemez, hukuka aykırı hareket edemez, teröre destek olamaz, casusluk yapamaz, hakaret edemez; bunların hepsi hukuka aykırıdır.” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Arkadaşlar, gazeteciliğin ne olduğunu ve ne olmadığını ben iyi biliyorum. Ben gazetecilik okulu mezunuyum, ben gazetecilik yaptım ve yine, üniversitelerde gazetecilik eğitimi verdim, ders verdim. Arkadaşlar, gazeteci suç işlemez diye bir şey var mıdır ya? Gazeteci hukuk önünde hesap vermez diye bir şey var mıdır, böyle bir şey olur mu? Milletvekili suç işlemez diye bir şey var mıdır? Milletvekili polise yumruk atabilir mi? Atamaz, atamaz. Hiçbir meslek hiç kimsenin önünde kalkan olamaz arkadaşlar, kalkan olamaz.”

Milletvekili Canbey 'Hiçbir Gazeteci, Gazetecilikten Tutuklu Değildir'

Gazetecilik mesleğinin bir kamu mesleği olduğunu söyleyen Milletvekili Canbey, “Burada kaçırılmaması gereken tek bir konu var, o da şudur: Hukukun önünde hiçbir fiilin suç olup olmaması, fiilin suç teşkil edip etmemesi önemlidir biz ona bakacağız. Bakın, arkadaşlar, suç herkes için suçtur. Bunun bir ayrımı yoktur.” dedi.

Yalan ve yanıltıcı haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ve bunların yapılmaması gerektiğini söyleyen Mustafa Canbey; “Bakın, bir gün yolda yürürken bir son dakika haberi düştü telefonuma: ‘Gazeteci tutuklandı.’ diyor, açtım, baktım içerisine, trafikte yayaya çarpan gazeteci tutuklanmış. E, şimdi, bu mesleğin bu kişiyi koruması mı gerekir? Düz mantıkla hareket ettiğinizde, baktığınızda burada insan olması önemlidir insan, gazeteci olması değil arkadaşlar. Herkes bir kere öncelikle insan olacak, hukuka saygı gösterecek, Anayasa'ya saygı gösterecek, ondan sonra da mesleğini de adam gibi icra edecek; onda hiçbir sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ileri demokrasinin hakim olduğu, hak ve özgürlüklerin sonuna kadar yaşandığı, demokratik bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Mustafa Canbey, muhalefet partilerini eleştirerek “Arkadaşlar bakın, yapmayın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hepimizin, bu vatan hepimizin, bu topraklar bizim. Bu yaptığınız, devletimizi uluslararası alanda zayıf gösterme çabasından başka bir şey değildir. Bu, elinizdeki gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi olmayan yalan yanlış bilgilerle ülkemizi karalıyorsunuz. Ülkemizde sanki basın özgürlüğü yokmuş, insan hakları yokmuş, demokrasi yokmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Arkadaşlar, öyle değil maalesef. Öyle değil, öyle değil. Üzgünüm ama gerçek sizin söylediğiniz gibi değil arkadaşlar. Türkiye'de demokrasi var, Türkiye'de basın özgürlüğü var, Türkiye'de ifade özgürlüğü var. Arkadaşlar, ben sözümü çok uzatmak istemiyorum. Mesleğini şerefiyle yapan, doğru ve tarafsız haberlerle milletimizin haber alma ihtiyacını karşılayan tüm gazeteci meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Gazi Meclisimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN