Balıkesir'de Ne Var Ne Yok? - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Balıkesir'de Ne Var Ne Yok?



Eskiden beri söylenir; başlıktaki soru bilgisayara sorulmuş da bilgisayar çatlamış. Biz de Balıkesir için sorduğumuzda, çatlar mı bilmiyorum ama şehrimizde gerçekten de yok yok. Ne ararsan var, her şey, her anlamda var. Son günlerde Mili Kuvvetler var, Kurtdere var, şimdi Paşa Camii 2. Etap çalışması var. Körfezde estirilmeye çalışılan ayrılıkçı PKK’vari söylemler var… 
Yani var oğlu var. Beğenilen de var beğenilmeyen de var. Ben bunlara biraz değinmek istiyorum. Ama beğenen veya beğenmeyen pencerelerinden değil; her iki tarafı da dinleyen ve gözlemleyen bir bakış açısından. 
Hadi Milli Kuvvetler’den başlayalım… Öncelikle elbette Milli Kuvvetler deneme tahtası değil ama el insaf, İsmail Ok zamanında yapıldığından beri böylesine köklü bir değişime gidilmedi. Yapıldığı günden beri de eleştirilen bir yer oldu. Şimdi gördüğüm kadarıyla alt yapısıyla birlikte bir yenileme çalışması var. Yapan da seçimle gelmiş yerel irade. Yine homurtular ve eleştiriler, ki elbette olacak. Ama bunun orta yolu nedir Allah aşkına, orası için sadece trafiğe kapatılıp kapatılmaması için anketvari vatandaşa sorulabilir. Onun dışında şöyle yapılmalı böyle yapılmalı konusu tamamen yöneten iradenin elindedir. Çünkü kime sorsanız size ayrı bir isteği dile getirecektir. Yani istekler sınırsızdır. Peki, ne olacak o zaman; yapılanla yetinilecektir. 
Trafiğe kapatılsın mı? Benim fikrim de kapatılsın yönünde; birincisi bakın günlerdir trafiğe kapalı, akıp gidiyor; ikincisiyse eninde sonunda nasılsa kapatılacak. Evet, kısmen kapatmaya başlanabilir.
Paşa Camii 2. Etap düzenlemeler de bitmek üzere ne yapılacağı ve nasıl olacağı merak konusuyken gelen haberle ve ortaya çıkacak olan görüntünün fotoları gelince özellikle Atatürk’ün rölyefi ve Türk Bayrağının oraya yakışacağı konuşulmaya başlandı. Bir bitsin bakalım şimdiden merak eder olduk. Bunlarla ilgili eleştiriler elbette olacaktır, bittikten sonra daha da net görüşler açıklanabilir.
Gelelim şu Körfez’deki zaman zaman estirilen ayrılıkçı PKK’vari söylemlere… Biz bize olduğumuzda, bize bizim dışımızdan gelip bir şeyleri angaje etmeye çalışanlar olmadığında, biz böylesi söylemleri pek duymuyoruz. Adam falanca yerden gelmiş yerleşmiş, arkadan getirmiş de getirmiş ondan sonra buradaki insanların değerlerini hiçe sayan ve de ülkenin temeline dinamit niteliğindeki düşünce ve eylemlerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Kendileri de buradan olup da değişik sebeplerden onlara ayak uyduranlar da var ki; işte o zaman bizlerin de onlara dur bakalım deme hakkımız doğuyor. Sen ne diyorsun kardeşim; bu memleket, bu topraklar canlar kanlar pahasına elde edilmiş. Sen kimsin de burada bu topraklarda PKK ağzıyla konuşuyorsun. Devletin en üst düzeyinde takip ve etkili hamlelerle, böylesine tehlikeli söylem ve alt yapı çalışmalarına gereğini yerine getirmesi lazımdır ki mutlaka da yapılıyordur. Bu işler o kadar kolay değil…
Ne var ne yok dedin de, siyaset yok mu diyenler olacaktır… Evet, var ama ben o toplara kolay kolay girmem. Ne olur girersen? Ortadan yazsan istikrar yok ki yazasın. Yakın bulduğun bir tarafı tutsan bir müddet sonra başka söylemleriyle karşına çıkabilirler. Karşı tarafı topa tutsan, en kötü şekilde yaftalanabilirsin ki hem yerel hem de genel anlamda örnekleri çok mu çok.
En iyisi ben yine dereden üst taraf daha ağırlıklı olmak üzere, Balıkesir ve Balıkesirliler’ in meselelerine odaklanmaya devam edeyim… Bana en uygunu bu…  

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos