BALIKESİR’İ SEVİYORSAK… - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…


Yıllardır her zaman her yerde dillendirilen bir cümle vardır: ”Her şey Balıkesir için” diye… Bu cümleyi ben inanıyorum ki çoğu kişi elbette samimi olarak söylüyordur. Ancak artık birçok kişinin, bu cümleyi iş olsun diye söylediklerine ve de bunu bir istismar cümlesi olarak ifade ettiklerini söylemeden geçemeyeceğim. 


Şimdi bu konu üzerinden 31 Mart seçimlerine geçmek istiyorum. Seçimler yaklaştıkça, adaylar belirlendikçe ve açıklandıkça o kadar şaşırtıcı durumlarla karşı karşıya geliyoruz ki, akıllara durgunluk veren haller bizi şaşırtmaya devam ediyor. Bunların ayrıntısına girmeye gerek yok zaten her şey alenen yaşanıyor. Benim burada vurgulamak istediğim başka bir olgu…


Şimdi yerel seçimlerde mahalle, ilçe ve şehirler için seçimler yapılırken ana tema nedir:“ Ben her şeyi, sizler için, ilçem için, şehrim için yapıyorum.” Yani bu veya buna benzer sözler edilir. Yıllardır hem de böyle devam edegelir. Ama yıllar yıllar önce belki çok samimi olan bu durum artık son yıllarda maalesef başka boyutlara dönüştü. Bu cümle artık hemen hemen lafta kalmaya başladı. Evet, yüzde yüz herkesi suçlayamam ama yaşadıklarımız ve önümüze çıkanlar, bunun doğru olmadığını ve insanların artık hep önce kendini düşündüğünü göstermeye başladı. 
Ben varsam ilçem var, ben varsam şehrim var, bencillikleri ve istismarları kişileri sarmaya başladı. Bu ne kadar kötü bir gelişme düşünebiliyor musunuz? Şöyle bir düşünelim insanlar bencillikleri ve kendilerinin bir yerlere gelebilmesi için neler neler yapmaya başladılar artık; gördüğümüz ve duyduğumuz hiçbir şey bizleri şaşırtmıyor. Bu konular az çok eleştiriliyor ve gündeme getiriliyor ama sanki yavaş yavaş bütün bunlar sanki normalmiş gibi bir duruma doğru evriliyor. Hani makyavelist bir düşünce olduğunu bildiğimiz ve pek hazzetmediğimiz bir olgu vardır ya: ”Hedefe ulaşmak için her yol mubahtır” diye, işte gidişat ve yaşananlar aynen böyle…


Peki, biz seçmenler olarak neler yapmalıyız? Yani yukarıda anlatmaya çalıştığım durumların yaşandığı seçim ortamında seçmenler nasıl davranacak diye düşünmeden edemiyorum. Seçmen profillerine baktığımızda, insanların nasıl oy kullandıkları hakkında birçok varsayımlar sıralanabilir. 


Ama bence ölçü yukarıda anlattığım “Her şey Balıkesir için” cümlelerini terennüm edenlerin bu sözlerdeki samimiyetine bakmak ve de bunu yerine getirip getiremeyeceklerini iyi analiz etmek; sandıkta oyunu buna göre kullanmak olmalıdır. Bu bilinçle oyunu kullanabilme yetisi olanlar özellikle buna çok dikkat etmelidir. Bir adaya bakmak ve onun neler yapabileceği potansiyelini iyi değerlendirmek, öncelikli karar verme manifestomuz, olmalıdır. 
Yani Balıkesir’i seviyorsak ve Balıkesir’in daha iyi noktalara gelmesini istiyorsak; hareket noktamız böyle olmalıdır.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos