Balıkesir Klibi 10 numara olmuş - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Balıkesir Klibi 10 numara olmuş



Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 99. yıldönümü akşamı hemşehrimiz Edremit Çamlıbelli sanatçımız Ali Çakar bir konser verdi. Konserde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri söyleyen Ali Çakar finalde bir sürpriz yaparak, uzun çalışmalar sonunda hazırlanan Balıkesir Klibini salonda bulunanlara izleterek dinletti. Salon adeta yıkıldı…
Gerçekten de çok anlamlı sözlerden oluşan ve bir Balıkesir marşı niteliğinde olan şarkının klibini izledikten sonra hep birlikte bir kez daha izlemek istediğimizi yüksek sesle haykırınca, Ali Çakar bu kez de canlı söyledi. Ama ilk izledikten sonra hepimiz ayağa kalkarak alkışladığımızda, büyük bir mutluluk yaşayan Ali Çakar sevinç gözyaşlarına engel olamadı. Bu mutluluk anında şarkıdan etkilenen salonda bulunanlardan da gözyaşlarını tutamayanlar oldu. 
Evet, müziği dinlemeyi ve mırıldanmayı seven birisi olarak ben de bu şarkıyı çok sevdim ve zaten nakarat kısmını hemen ezberledim ve dilimde bir anda pelesenk oluverdi. Hatta dışarıya çıktığımda bile hem de yüksek bir sesle mırıldanmaktan kendimi alamadım. 
Bu proje elbette ki epey bir süre önce başlamıştı. Çok emek verilerek hazırlanan bir klip ortaya çıkarılması esnasında çok ilginç olaylar da yaşandı. 
Böyle bir çalışmanın oluşmasını sağlayanlara teşekkür etmek lazım. 
Yalnız bundan sonra da yapmamız gereken bu marş gibi olan Balıkesir şarkısını aşağıda vereceğim Youtube adresinden mümkün olduğu kadar fazla paylaşmak ve herkese duyurmak. Herkese duyuralım ve gösterelim Balıkesir’in nelerinin olduğunu ve nelere sahip bir İl olduğunu. Çünkü sayılan ve gösterilen özellikleriyle Balıkesir’de  bulunan değerlerimiz başka hiçbir şehirde olmayan tescillenmiş varlıklarımızdır. Bunlar özenle seçilmiş ve çok güzel bir şekilde görsel olarak yansıtılmış. Çok da güzel nağmelerle bestelenmiş.
Bu arada bugün başlayacak olan EMİTT Fuarında ‘Marka Şehir Balıkesir’ Rüzgarı esecek… 9-12 Şubat tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Marmara Bölgesinin incisi Balıkesir 3’üncü salondaki 262 metrekarelik alanda geniş yelpazedeki zenginliği ile EMİTT’e damga vuracak.
Balıkesir Valiliği koordinasyonunda ‘Marka Şehir Balıkesir’ Projesinin paydaşlarının işbirliği ile hazırlanan stantta İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası’nın yanında bazı İlçe belediyeleri ile acentalar da olacak. Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit ve Gömeç ilçeleri ise aynı salonda kendi stantlarıyla ilçelerini tanıtacak.
İşte bu stantlarda bu klip bol bol döndürülmelidir diye düşünüyorum. Çünkü öyle güzel ve akılda kalıcı ki…Sizlerde bu linkten klibi izleyebilirsiniz…
https://www.youtube.com/watch?v=eGDof6_tNOc 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos