Balıkesir trafiğine neşter - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Balıkesir trafiğine neşter



Önceki gün Balıkesir Valiliği’nin koordinasyonunda çok önemli ve geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Balıkesir’in tespit edilen trafik sorunları geniş çerçevede değerlendirildi. Bu konuyu yıllardır takip ettiğim ve hemen hemen her programımda ve birçok yazımda ele aldığım için tespitlerimi aktarmak istedim. 
Bu yapılan ilk toplantı öncesinde bir ön çalışma yapılmıştı. Bu yapılan ön çalışmaları Vali Hasan Şıldak şöyle anlattı yapılan toplantıda:
 “Yaz dönemi başta olmak üzere; trafiğin sıkıştığı noktalar, trafik sorunları olarak adlandırabileceğimiz konular üzerinde çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaları gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızın tespitleri Vali Yardımcımız başkanlığında yapılan toplantılarda Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemizle paylaşıldı. Biz bu toplantıda çalışılan bu konuları ayrıntılı olarak ele alacağız. Konuları ayrıca sezona hazırlık bakımından da değerlendireceğiz. ” dedi.
Yani bu ilk toplantıda Ayvalık, Edremit ve Bandırma İlçelerinin trafik sorunlarının ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğü açıklandı. Önümüzdeki toplantılarda elbette şehir içi dediğimiz Karesi ve Altıeylül İlçeleri trafiği ki çok sıkıntılı olduğunu hepimiz biliyoruz, ele alınacak…
Ben öncelikle şunu belirteyim ki; bugüne kadar trafikle ilgili olarak bu kadar kapsamlı ve geniş perspektifli çalışma yapılmamıştı. Evet, çareler hep arandı ama meseleye neşter diyebileceğimiz seviyede olmamıştı bu çalışmalar. 
Onun için zaten yazımın başlığını da neşter olarak değerlendirdim. Peki, neşter vurulduğunda neler olabilecek. Bu konuda Vali Bey ile birçok defa telefonla, en son da yaptığımız programda ve sonrasında konuştuk. Benim ki tabii gözlemlerimi ve gördüklerimi aktarmak. Onların belki de göremediklerini bizler vatandaş olarak görebiliyor ve de yaşayabiliyoruz. Öyle uç noktalarda bazen olaylar yaşanıyor ki, hem vatandaş hem de görevlilerden kaynaklı... Bunlar tabii ki biliniyor ama yol ve park kaynaklı yetersizliklerden veya araç sayısının çok fazla olması nedeniyle maalesef halledilemiyor. 
İşte yapılan böylesi kapsamlı çalışmalarda bence en önemli nokta bu; evet kardeşim yollar yetersiz ve araç sayıları fazla ama mutlaka bu şartlarda da bir şeyler yapılabilirin çalışması ortaya konulan. Yani bir süre önce merkezde bazı örnekleri görülen; nokta atışı çözüm çalışmaları. Çünkü öyle bir durum ki, araç sayısını azaltmak mümkün değil ve bazı yerler var ki yolları da genişletemezsin. 
Vali Hasan Şıldak önümüzdeki günlerde şehir merkezinin de masaya yatırılacağını belirtti. Yani nereden baksanız köylerden günlük gelenlerle oldukça hatırı sayılır bir araç trafiğinin sirkülasyonu, düzenlenmesi ve park gibi çok önemli bir problem masaya yatırılacak. Ben bu toplantılardan umutluyum; çünkü çok özenli bir şekilde ele alınıyor…
Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda yapılan bu önemli toplantıya; Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Kadir Uzun, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Edremit Belediyesi Başkan Yardımcısı Kürşat Serkan Saran, Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Servet Özbek ile Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, emniyet, jandarma ve karayollarının ilgili birimlerinin sorumluları katıldı.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos