Bandırma ve Balıkesir - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Bandırma ve Balıkesir


Geçtiğimiz hafta Balıkesir ve Bandırma oldukça gündemdeydi. Bandırma final maçı ve Süper Lige çıkacak olması üzerine gündeme gelirken; Balıkesir de hem Kahvaltı Festivali hem de Balıkesirspor’un yaptığı kongre ile gündemde yer aldı. Peki, neler oldu? Gözlemlerimi özetlemek istiyorum…
Bandırma’nın son maçı öncesi, özellikle Balıkesir’de insanlar birkaç ayrı fikirde düşüncelerini dile getirdiler. Bir kere kesinlikle Bandırma’yı desteklemeyen bir kesim var ki; benim de şahit olduğum yıllar öncesinden gelen katı ve hoş olmayan rekabet esnasındaki hatıraların bunda etkisi olduğunu zannediyorum. Ben hatırlarım, eski statları yıllar önce merkezde halin yakınındaydı ve maç sonraları oradan çıkıncaya kadar otobüslerimizin camları inerdi. Oldum olası yıldızımız barışmadı ve bunun son örneğini gördünüz belki de; astıkları afişte “Hayaller Süper Lig, gerçekler 2. Lig” yazıyordu, Balıkesirspor armalarıyla…
Arkadaş yazmayın onu da: “Ya, bunlar bizim ilçemiz, bizim de desteklememiz lazım” desin insanlar. Ama yok illaki bir laf sokmalar…Onu görenler bu düşüncede olsalar bile vazgeçerler ki, zaten çok tepkiler geldi. 
Elbette ki destek mesajları da geldi ve üst düzey yöneticilerimiz de maça gittiler. Ama genel kanaat olumsuzdu…
Her neyse sonunda maç oynandı ve Bandırma süper lige çıkamadı. Maçla ilgili yorum yapmayacağım ama TRT Spor’da bu ligi takip eden Hayri Ülgen güzel bir değerlendirme yapmış, oradan dinleyebilirsiniz.
Şimdi gelelim Balıkesir’in gündemdeki yerine ve gözlemlerimize… Balıkesirspor son birkaç yıldır pekiyi değil. Sıkıntılar içinde ve bu yıl da küme düştü. İşte böyle bir hengâmede geçen Salı günü kongreye gidildi. Bir yönetim değişikliği oldu. Ne olacak bu Balıkesir’in hali derken Kongrede 2 liste yarıştı. Katılım ve heyecan, coşku çok fazlaydı. Adaylar ve taraftarlar arasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Katılımcı sayısı biraz fazla ve iki liste olunca uzun sürdü ve gece yarısı sonuç belli oldu. Sonunda kaybeden kazananı tebrik etti ve netice olarak Balıkesirspor’un lehine olabilecek bir atmosferin gözlendiği bir kongre gerçekleşmiş oldu. Ama tabii ki şimdi bundan sonrası çok önemli ve herkese düşen sorumluluklar var. Öncelikle yeni yönetimin iyi niyetli çabalarına her kesimin destek vermesi gerekiyor. Bu elbette zaman içinde görülecektir. Balıkesirspor, Balıkesirlilerindir cümlesinin altının doldurulması gerekir. Eskiye dayalı yapılan hatalardan mutlaka dersler alınmalı ve bunların tekrarları yapılmamalıdır. Bunu sadece yönetimsel anlamda söylemiyorum. Bu şehri idare edenler ve şehrin ileri gelenleri olarak da yapılan yanlışlar ve de ihmaller vardır ki; sonradan bunların ne kadar gerçek olduğunu kendileri de anlamışlardır. Yani, Balıkesirspor’u kimse yok saymamalıdır ve göz ardı etmemelidir. Bu konularda herkes geçmişle ilgili olarak hafızalarını şöyle bir zorlamalıdır. 
Bana göre “Balıkesirspor’a olan katkım bana ne kazandıracak ki?” görüşünün değil; “Ben Balıkesirspor’a ne kazandırabilirim” anlayışının gereklerini yerine getirmeliyiz. Yeni yönetim de bu konunun istismar edilmesine kesinlikle izin vermemelidir. Ben bu ekibin izin vermeyeceğine inanıyorum.
Gelelim Balıkesir’in geçen hafta gündemdeki bir diğer konusuna…Balıkesir’de gerçekleştirilen Ulusal Kahvaltı Festivali etkinliklerine… Bu konuda ben daha önce de bir yazı yazdım ve önemini anlatmaya çalıştım. Şehrin en üst düzeyde yöneticisi olan Vali Hasan Şıldak ile program da yaptım. Balıkesir Haber TV olarak etkinlikleri aktarmaya çalıştık. Bütün bunların ışığında diyorum ki; bu yapılanlar, birkaç ufak aksamanın ve pürüzün ön plana çıkarılarak küçümsenmemelidir ve de tabiri caizse çamur atılmamalıdır. Balıkesir bu etkinliklerden sonra bu anlamda çok çok isim yapmış ve de sesini duyurmuş olacaktır. Bunun aksini kimse bize anlatmasın; uzaktan ahkâm kesmesin ve de hikâye okumasın. 
Tekrar ediyorum; şu mevcut 20 ilçesiyle bir bütün olan Balıkesir’in İl olarak Türkiye’de bir benzeri ve eşiti yok. Var diyenlerle sabaha kadar tartışabilirim…
(Bütün bunlar vatandaşa ne kazandıracak ki diyenleriniz varsa; bu soruyu Vali Hasan Şıldak’a ben de sordum, oradan izleyip öğrenebilirler)
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos