Kadir Gecesi'nin Hürmetine - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Kadir Gecesi'nin Hürmetine


KADİR GECESİ’NİN
HÜRMETİNE…
Bu akşam mübarek Kadir Gecesi; bin aydan daha hayırlı olan, birçok fazileti içinde bulunduran, insanları en doğru yola ileten Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı mübarek bir gece… Bu gecenin hürmetine diyerek duygu ve düşüncelerimi dile getirmek istedim; elbette ki günümüzden örneklerle…
Hepimiz biliyoruz ama kafamıza bir daha dank etmesi, bizi bir takım gafletlerden uzaklaştırması için, Kadir Gecesi’nin neden bu kadar faziletli olduğunu bir kez daha hatırlayalım.    
Bu gece Kur’an-ı Kerim’de, Kadir Suresi’nde şöyle anlatır; “ Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, ta fecrin doğuşuna kadar esenlik doludur. “
Yani Rabbimizden gelen bir öğüt, Kur’an-ı Kerim kendine tabi olana,  sayfalarını göz ve gönül gözüyle okuyana, aynı zamanda kendisiyle amel edene rahmet kapılarını cömertçe açar, gözünün aydınlığı, gönlünün şifası olur, dünyasını ve ahiretini mamur eder.
Üstteki iki paragraf, Kadir Gecesiyle ilgili olarak hocalarımız tarafından yapılan açıklamalardan alıntıladıklarım. Özellikle son cümle o kadar unutmamamız gereken bir anlatım ki… Ben hem Kur’an’a hem de peygamberimizin aktardıklarına şöyle bir baktıkça, okudukça ve dinledikçe şu apaçık gerçeği net olarak görüyorum ve öyle inanıyorum ki, benim gibi düşünenler çok büyük çoğunlukta. 
Çünkü yazılanların, istenenlerin ve yapılması gerekenlerin içinde insanların aleyhine, zararına olan hiçbir şey yok… Örneğin oruç tutun deniyor ve bugün bütün ilim adamları kabul etmiş ki, oruç bıçaksız bir mide ameliyatıdır ve birçok yararı vardır.
İçki içmeyin deniyor; artık hepimiz görüyoruz ki bütün kötülüklerin anası içki ve keyif veren maddeler. Kul hakkı yemeyin diyor ki, bütün haksızlıkların başında o geliyor. Yani insan yaptığı haksızlığın Allah’ın kesinlikle affetmediği kul hakkı olduğunu hatırlasa kimse kimseyi kandırır mı?
Yani aklınıza hangi yasak gelirse gelsin, insanların hep yararına oluyor. Örneğin nikâhı dışındaki birisiyle ilişkisi demek olan zinayı yasaklamasını şöyle bir düşünün. Buradan doğabilecek olan çocukların, ileride kardeş olduklarını bilmeden evlenebilmeleri tehlikesini, bırakın dinin emri olmasını ateist birisi bile tıbbi nedenlerle (Çünkü doğacak çocuklar sakat olacaktır) kabul etmeyecektir ve bunu dinimiz büyük günah olarak emretmiştir.
Zekât vermek; kimin içindir? Toplumun bütün kesimlerine hitap eden ve uygulandığında etrafımızda fakr u zaruret içinde, yani fakir ve çaresiz insan kalır mı? 
Namaz kılmak da insana günde beş defa ruhunu temizleme ve büyük günahları hatırlatma imkânı vermeyecek mi?
Hırsızlık, insan öldürmek vb gibi birçok suç da biliyorsunuz dinimizce büyük günahlardan. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır emrine kulak veren insan öldürebilir mi?
Şimdi bütün bunları daha da uzatabiliriz. Bütün bunlar bizim ahiret hayatımızı kurtaracak olan Kur’an’ın emirleridir. Aslında dünya için de son derece bizim yararımıza olacaktır. Çünkü bugün günümüzde suç unsuru oluşturacak birçok duruma düşmemizi engelleyecek olan emirlerdir bunlar. 
Aslında bütün bu yazıyı; dinimizin kurallarına uyduğumuzda ahiretimizi; günümüzde gerekli görülüp getirilen kanunlara uyduğumuzda da dünyamızı kurtarmamızın o kadar da zor olmadığını anlatmak için yazmaya çalıştım. 
Bugün Kadir Gecesi olması vesilesiyle bu pencereden bakan bir yazı yazmak geldi içimden. Şöyle bir düşündüğümüzde bu hassasiyet içinde olan ve gece yatınca aklına bunlar gelip vicdanıyla baş başa kalan bir  insan, yukarıda saydıklarımızın hangisini yapabilir ki??? 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos