Siyasette hızlı gelişmeler - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Siyasette hızlı gelişmeler


Ülkenin öyle bir gündemi var ki; hızına yetişmek mümkün değil. Aynı zamanda bizler bir de Balıkesir’in gündemini de takip ediyoruz ki bu yoğunluk daha da artıyor. Ben bugün siyasetteki yansımalar üzerinde durarak bir değerlendirmede bulunmak istiyorum. Bu değerlendirmelerim elbette ki genel bir bakışın unsurları olacaktır.
Öncelikle siyasette hızlı gelişmeler oluyor ama esas gündem, daha doğrusu vatandaşın gündemi elbette ki son zamanlardaki fiyat artışları ve faturalar. İşte bu doğrultuda siyasetçiler hem vatandaşları yakından ilgilendiren faturalar üzerinden kamuoyuna seslenirken ve de siyasi anlamda çıkarımlar oluştururken, aynı zamanda da ülkenin yakın geleceğine etki edecek çalışmalar üzerinde duruyorlar. Bu iktidar boyutunda biraz temkinli bir hareket olarak algılanırken, muhalefet bir anda gündeme düşen 6’lı toplantıyı gerçekleştirdi. Kamuoyuna yansımaları bu birkaç gün içinde oldukça fazla bir şekilde olacak bu yuvarlak masa toplantısından nasıl çıkarımlar oluşturulacak göreceğiz. 
Yuvarlak masa toplantısı sonrası yapılan açıklamayı okudum. Altı muhalefet liderinin buluşmasının ardından yapılan ortak açıklamada, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçmenin "ortak ve öncelikli hedef" olduğu belirtildi ve üzerinde uzlaşmaya varılan yeni sistemle ilgili mutabakat metninin 28 Şubat'ta yapılacak ortak açıklamayla kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu. 
Açıklamanın girişindeki bu cümleler vatandaşı ne derecede heyecanlandırdı pek bilemem ama geniş metin 28 Şubat’ta açıklanacağı için birçok konu ile ilgili bilgileri o zaman öğrenmiş olacağız. Tabii burada vurgulanan 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçmenin "ortak ve öncelikli hedef" olduğu cümlesi zaten çok dillendirilen ve konuşulan bir durum. Bunların dışında başka bir şeyler var mı? Merak edilen elbette ki bu; çünkü hem muhalefet bakalım neleri öneri olarak getirecek, hem de iktidar yani Cumhur İttifakı’nın bu önerileri karşı argümanları neler olacak. 
Siyasetçiler açısından bu çok önemli, çünkü önümüzdeki seçimlerle ilgili birçok yeni gelişmeler dillendiriliyor. Tabii bu dile getirilenlerin en önemli vurgulaması vatandaşların şu son dönemdeki geçim sıkıntısı ve faturalar üzerinden yapılıyor. Siyasetçiler her gittikleri yerde bu söylemlerle ve tepkilerle karşılaşıyorlar. 
Bana göre buradaki en önemli ayrıntı; mevcut durumdan şikâyet eden bu millet muhalefet tarafından bir çıkış yolu aktarılıp ikna edilebilecek mi? Yoksa şu önümüzdeki günlerde iktidar tarafından uygulamaya konularak vatandaşın ikna olmasını sağlayacak bir çıkış yolu için icraat başlatılacak mı? 
Sizi bilmem ama benim tahminim seçimlerin sonucunu bu göstergeler belirleyecek. İşte bütün bunları da son günlerdeki siyasi hareketlilik belirleyecek diye düşünüyorum…  
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos