Yaz Geldi; Haydi Körfez'e! - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Yaz Geldi; Haydi Körfez'e!


     Artık havalar iyice ısındı, geçtiğimiz hafta sonu Körfez’de artık yazın geldiği her haliyle belliydi. Yani bundan sonra artık Balıkesirlilerin bir ayağı Körfez’de olacak. Tabii imkânları olanlar ve de az da olsa imkân oluşturabilenler bunu yapabilecekler. Bundan yıllar önce imkânlar elbette birçok faktörden dolayı daha azdı. Şimdi çoğu kişi bu fırsatları (Günlük de olsa) oluşturabiliyor…İmkânı olup da işleri nedeniyle gidemeyenler de var tabii ki…
     Körfez dendi mi aklımıza hemen ulaşım konusu geliyor. Çok uzun yıllar öncesi anlatılır ulaşımın ne kadar zor olduğu… Bizim hatırladığımız, biraz daha yakın geçmişte de zordu. Tek şeritli günlerde Şapçı rampalarını çıkmak başlı başına bir dertti. Hele önüne bir kamyon denk geldi mi o rampayı çıkmak ölüm olurdu. Yine tek şerit olduğu için yapılan hatalı sollamalar ölümlü kazalara neden olurdu. Şu anda artık çift gidiş-geliş olduğu için bu problemleri yaşamıyoruz. 
Ancak özellikle bayramlarda trafik yoğunluğu insanları bezdiriyor. Hepimizin bildiği ve sıkışıklığın çok olduğu yerler şu anda henüz daha çözülmüş değil. Balıkesir İl olarak çözümler üretme çalışmalarını sürdürüyor. Ama hepimizin malumu bu yollar sadece Balıkesir’in kendi imkânlarıyla arzu edilen sürece gelemez. Son el atılan Zeytinli Kavşağından 10 gün içinde birkaç kez geçtim. Bakın aslında tıkır tıkır işleyebilir; bence kavşak içine yol verilmesini gösteren işaretler çok daha önceden ışıklarla ve de herkesin görebileceği şekilde olmalıdır. 
Çünkü ben her geçişimde şunu gördüm, dönüş yapan kavşak içindekiler duruyor ve geçenlere yol vermeye çalışıyor. Evet, düz gidenler için kavşağa girişlerde, o yol ver işareti olan üçgenler var ama benim anladığım sürücüler bunu farkedemiyor. Bence insanların gözlerine gözlerine girecek şekilde belirginleştirmek lazım. Bir süre sonra zaten insanlar bu yeni uygulamayı iyice belleyeceklerdir. İşte o zaman akıllı kavşak, ışıksız da fonksiyonel olur ve kaza riski azalabilir.
 
Bu yıl ilk Bayram daha sezon tam açılmadığı için kolay geçti. Ama Kurban Bayramı 9 Temmuzda ve tam sezonun cafcaflı zamanında…Geçtiğimiz yıllardaki bayramlarda yaşanan korkunç trafiği herkes hatırlar. Yetkililer mutlaka tedbirlerini aldı veya alıyordur. Ama burada koordinasyon çok önemli; yani Belediyeler, Trafik ve Jandarma çok çok iyi organize olmalı. Yoksa aynı sıkıntı yine yaşanır ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da insanlara bayramlar zehir olur. “Gelmesinler kardeşim” diyemeyiz herhâlde… 
     Yaz oldu mu malum Körfez’in nüfusu çok fazla bir şekilde artıyor. Sağlık konusu da ayrı bir sorun oluyor. Bu konuda daha önce de yazdım. Benim fikrim belli. Bu konuda Bakanlık ek destek sunmalıdır. Yani bir anda çok çok büyük rakamlara ulaşan nüfusa mevcut kadro ve alt yapıyla hizmet verile bilinir mi? Bu mümkün mü? Elbette hayır…
Burada aklın yolu birdir; belediye hizmetleri de dahil, merkezi idareden mutlak surette ek destekler şarttır. Bunun başka hiçbir izahı yoktur. Hatta güvenlik kuvvetleri anlamında da sadece yaz ayları için ek destekler zaruridir.  
  Kısacası bütün Türkiye’nin gözdesi, oksijen depomuz, artık kapasitesi arttırılan havaalanı ile penceresini Dünyaya açan Körfez’imize gerekli olan destek her konuda verilmelidir. Unutulmamalı ki, Körfez’de sürekli yaşayan nüfusun çoğunluğu Balıkesirli olabilir, ama oradan özellikle yazın yararlanan büyük çoğunluk bütün Türkiye’dendir. Dolayısıyla her anlamda hizmet de yerel imkânlarla sınırlı kalmamalıdır. İşin püf noktası budur.  
      
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos