Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı

Vali İsmail Ustaoğlu, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesiyle karne heyecanı yaşayan öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

PAYLAŞ

General Kemal Anaokulu ve General Kemal Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda karneleriyle buluşan öğrenciler tatil heyecanı yaşadıkları bugünde kendilerini yalnız bırakmayan Vali amcalarına teşekkür ettiler.
 
Programda öğrencilere karnelerini veren Ustaoğlu yaptığı konuşmada, “Yavrularımızın karne heyecanına ortak olmak istedik. Bugün ilimizdeki bin 24 okulumuzda 204 bin öğrencimiz karnelerini alıyorlar. Çok yoğun bir eğitim-öğretim dönemini geride bıraktık. Bizler de okullarımızın eğitim-öğretimde huzurun, güvenliğin sağlanması adına aldığımız tedbirlerle güzel bir dönem geçirdiğimize inanıyoruz. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi adına verdiğiniz emeklere için şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum. Sizlerin ektiği tohumlar yarın bir gün bizlerin oturduğu makamlarda, koltuklarda olacaklar, biz buna inanıyoruz. Bu anlamda Balıkesir’imiz eğitim ve öğretimde güzel bir performans sergiliyor. Gerek üniversite sınavında gerek liselere giriş sınavında gerçekten bizleri heyecanlandıran, duygulandıran, gururlandıran öğrencilerimizi mezun ediyoruz. Onlara ülkemizin geleceğini onları emanet ediyoruz.” diye konuştu. 

Ustaoğlu, “En Büyük Emek Öğretmenlerimizindir” 

Öğretmenlerin ülkenin geleceğini hazırladığını ifade eden Ustaoğlu, “Ben ilkokulun beş sınıfını bir okulda okudum. İlkokul öğretmenim Trabzonluydu ve ben daha sonra Trabzon’da vali olarak görev yaptım. Ailenizden sonra hayata sizi hazırlayan, elinizden ilk tutan öğretmeniniz yıllar sonra sizi vali olarak görüyor. Ben inanıyorum ki sizlerin emek verdiği yavrularımız bir gün sizlerin eseri olarak birçok yere gelecekler. Sizler bizim gözümüzde çok değerli ve kıymetli sanatkarlarsınız, zanaatkarlarsınız; çünkü insan yetiştiriyorsunuz. Ülkenin geleceğini sizler hazırlıyorsunuz. Eminim ki; bugün burada olan tüm arkadaşlarımızın her birinin güzel anıları, hatıraları vardır. Ben de inanın meslek hayatım boyunca her yaz memlekete gittiğim zaman muhakkak öğretmenlerimle bir araya gelirim. Onlarla birçok hatıraları, anıları yaşarım. O açıdan onların gözlerindeki pırıltıyı, heyecanını görüyorum. Bir öğretmenin yetiştirdiği öğrencilerin bugünlere gelmesindeki duyguları kelimelerle anlatılamayacak kadar yoğundur. Sizler de aynı duyguları taşıyorsunuz, taşıyacaksınız. Bu açıdan güzel bir yaz tatili dönemi geçirip yeni eğitim-öğretim yılında aynı duygularla, heyecanlarla buralarda olacağınıza inanıyor hepinize iyi tatiller diliyorum.” şeklinde ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN