SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Susurluk Handere ve Hatap Derelerinde Kötü Kokuya Son

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Susurluk İlçesi’ndeki Handere ve Hatap derelerinde yaklaşık 3,5 kilometrelik alanda temizlik çalışması yaptı. Ot, ağaç ve alüvyon kalıntılarından arındırılan derelerde kötü koku da son buldu.

72 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Çöpten Arındırıldı

Çöpü sorun olmaktan çıkarıp ekonomik bir değere dönüştüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçede, 41 vahşi depolama alanından 22’sinin ıslahını yaptı. Bu kapsamda 72 futbol sahası büyüklüğündeki 518 bin 880 metrekare alanda, 2 milyon 601 bin 290 metreküp atık bertaraf edildi.

Edremit’te Mobil Atık Getirme Noktaları Kuruluyor

Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından atıkları kaynağında ayrıştırmak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla “Mobil Atık Getirme Noktaları” oluşturuldu.

Sahillerden 3 Ayda 319 Ton Atık Toplandı

Ege ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan Türkiye’nin gözde tatil merkezilerini sınırlarında barındıran Balıkesir’in plajlarından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Haziran ayından bu yana toplam 212 traktör atık toplandı.

Balıkesir’de Çöp Dağları Tarihe Karıştı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçede tespit edilen 41 vahşi depolama alanından 22’sinin rehabilitasyonunu gerçekleştirdi.

İSO Belgeleriyle BASKİ, kalitesini bir kez daha tescilledi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ; kalite, çevre ve enerji yönetim sistemi konularında yaptığı çalışmalar sayesinde; İSO 9001, İSO 14001 ve İSO 50001 belgelerini almaya hak kazanarak bir kez daha kalitesini tescilledi.  

5 Ton Atık Topladılar, 10 Kuzu Aldılar

Doğa dostu, sürdürülebilir tarım için önemli bir adım atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Gönen İlçesinde kadın çiftçilerle birlikte sürdürdüğü “Tarlada Sıfır Atık” projesi büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında tarladan 5 tonun üzerinde atık toplayan 10 kadın çiftçiye birer Balıkesir Kuzusu hediye edildi.

Değirmen Boğazı’na Aydınlatma Çalışması

Değirmen Boğazı’nı doğal yapısını bozmadan baştan aşağıya yenileyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de vatandaşların güvenliği ön planda tutarak yaptığı aydınlatma çalışmalarıyla ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.

Akçay Yeni Mahalle Plajı’na Mavi Bayrak…

Kuzey Ege’nin incisi Edremit’te belediyenin çevre dostu çalışmaları ile Akçay Yeni Mahalle Halk Plajı Mavi Bayrak ödülüne layık görüldü.

Altınoluk kordonu denizkestanelerinden arındırıldı

Tatil için bol oksijen ve temiz bir deniz tercih eden yerli ve yabancı turistler soluğu Balıkesir Körfezi’nde aldı. Tatilcilerin daha da iyi bir tatil geçirebilmeleri için Altınoluk Kordonunda bulunan denizkestaneleri tek tek Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanarak, açık denize salındı. 

Edremit Sahillerinde İzinsiz Şezlonglar Toplandı

Edremit Belediyesi zabıta ekipleri emniyet güçleri ile birlikte sorumluluk alanında ki plajlarda uyarı ve ikazlara uyarılara rağmen sabit bırakılan şezlong ve şemsiyeleri topladı. Altınoluk ve Narlı sahillerinde güvenlik güçleri ile belediye ekipleri, uyarı ve ikazlara uymayan kişilerin şezlong ve şemsiyelerini toplamaya başladı.

Güre’de Yeni Köy Meydanı Renkleniyor

Edremit Belediyesi’nin tamamlayarak yepyeni bir görünüme kavuşturduğu Güre Mahallesi köy meydanında peyzaj düzenlemesinde de sona gelindi.

‘Balıkesir Aromaterapi Festivali’ne büyük ilgi oldu

Aromatik bitki üretimi ve araştırmaları konusunda Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri haline gelen Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Balıkesir Aromaterapi Festivali’ne; ülkenin dört bir yanından aromaterapi meraklıları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, morun en güzel tonuna hakim lavanta tarlasında, birbirinden güzel fotoğraflar çekildi

Altıeylül’den İlaçlama Seferberliği

Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 13 merkez 81 kırsal mahalle olmak üzere tüm Altıeylül genelinde karasinek, sivrisinek ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Gökkemer (Deliktaş)UNESCO Listesine Girme Yolunda

Önümüzdeki süreçte İvrindi başta olmak üzere Balıkesir’in turizm açısından önemli noktaları arasında yer alacak Gökkemer, UNESCO temsilcileri olan Prof Dr. İbrahim KOMOO ve Prof. Dr. Alireza AMRIKAZEMI İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz önderliğinde Gökkemer’i gezdiler

Ahmet Akın: "Yaz Gelince Türkiye de Balıkesir de Diken Üstünde"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’in yaklaşık 650 bin hektarlık orman alanına sahip ve orman yangınları konusunda çok hassas bir bölgede olduğunu belirterek: "Yaz gelince Balıkesirliler diken üstünde olmak istemiyor” dedi.

Can dostlara özel Pati

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Pati” adını verdiği beslenme odak noktalarını 20 ilçede yerleştirmeye devam ediyor. Pati’ler sayesinde mama kaplarının kaybolması, yağışlarda ve sıcak havalarda mamaların zarar görmesi önlenecek. 

Balıkesir’de Doğal Alanlar Yenilenecek

Vali Hasan Şıldak’ın öncülük ettiği İlimizdeki turizme yönelik alanlar, tabiat parkları, milli parklar, mesire yerleri başta olmak üzere bütün doğal alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Karesi’de Atıklar Ekonomiye Kazandırılacak

Karesi Belediyesi’nin çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için başlattığı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşası hızla devam ediyor. Farklı sınıflarda 13 çeşit atığın depolanacağı tesis ile atık malzemeler ekonomiye kazandırılacak.

Toplam 183 haber.