SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Balıkesir'de 90 Bin Aromatik Bitki Toprakla Buluşacak

Üreticilerle alım garantili “Tarımsal Üretim Sözleşmesi” imzalayan Büyükşehir; 6 ilçeden 16 üreticiye, 90 bin fide desteğinde bulunarak girdi maliyetleri düşürecek, satış problemi ortadan kaldıracak ve ekimden hasadına kadar uzman desteği sağlayacak. Fideler, önümüzdeki günlerde Büyükşehir desteğiyle toprakla buluşacak.

Edremit’te Yeni Nesil Çöp Temizliği

Edremit Belediyesi temizlik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çöp konteynerlerini yıkama aracı Edremit genelinde çalışmaya devam ediyor.

Farklı Altıeylül Farkında Altıeylül

Altıeylül Belediyesi çevre haftası etkinlikleri kapsamında Selimiye Mahallesi İkizcetepeler Barajı bölgesinde Kadriye Kemal Gürel İlkokulu öğrencileriyle birlikte çevre temizliği gerçekleştirdi.

Değirmen Boğazı Kuşlara Yuva Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından doğal dokusuna saygılı bir şekilde düzenlenen Değirmen Boğazı, binlerce kuşa ev sahipliği yapıyor. Alana, 230 kuş evi yerleştiren Büyükşehir hem Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze ulaşan kuş evleri kültürünü Balıkesir’de yaşatıyor hem de ziyaretçilerine kuş cıvıltılarıyla huzur bir atmosfer sunuyor.

Çevre Haftası’nda Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık, atık yönetimi ve doğa dostu tüketim konularında çocukları eğlendirerek bilinçlendiriyor. Düzenlenen etkinliklere katılan çocuklar, sıfır atık yaklaşımını oynayarak ve bizzat deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldu.

500 kilogram zirai atığa bir toklu kuzu

Büyükşehir Belediyesi doğa dostu, sürdürülebilir tarım için önemli bir adım atarak S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte “Tarlada Sıfır Atık” projesini başlattı. Bu kapsamda zirai ve tarımsal atık toplayan kooperatif üyesi kadınlara, her 500 kilogram başına Büyükşehir tarafından bir toklu kuzu hediye edilecek.

BBB, miniklere çevreciliği aşılıyor

Çevre dostu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Entegre Tesisi’nde ilkokul öğrencilerini ağırladı. Minik öğrenciler; katı atıkların bertaraf edilerek nasıl elektriğe dönüştüğünü uygulamalı olarak öğrendi.

Karesi'den Sıfır Atık AB Projesi

Sıfır atık çalışmalarıyla Türkiye’nin ve Balıkesir’in öncü belediyeleri arasında yer alan Karesi Belediyesi bu çalışmalarını Erasmus projeleri ile geliştirmeye devam ediyor.

Edremit Belediyesi’nde 25 taşıt ve iş makinesi hurdaya ayrıldı

Edremit Belediyesi ekonomik ömrünü tamamlayan 25 adet taşıt ve iş makinesini hurdaya çıkardı.

Akçay Kordon Eski Günlerine Kavuşuyor

Edremit Belediyesi Akçay Mahallesi’nde ki plaj ve kordon boyunda yeniden düzenleme çalışmalarına başladı.

BBB, Enerjisini Güneşten Alacak

Büyükşehir Belediyesi, Karizma’nın ardından Çayırhisar’da bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın çatısına güneş enerji santrali kuracak.

Büyükşehir Suya Yatırımlarını Sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, şehrin dört bir yanında yatırımlarını sürdürüyor. Balıkesir’e kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti sağlamak amacıyla birçok projeyi hayata geçiren BASKİ, aynı anda birçok farklı noktada çalışmalarını sürdürüyor.

Edremit'te Yeşil Alanlara Bahar Bakımı

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelindeki parklarda ve yeşil alanlardaki çalışmalarına ilkbahar mevsimi ile hız verdi.

BBB, Erdek’i Yaz Sezonuna Hazırlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla merkezde görev yapan 160 Büyükşehir personeli, Erdek’teki çalışmaları yaz sezonuna kadar tamamlamak için görevlendirildi.

Büyükşehir 160 Personeliyle Erdek’te

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Erdek’i kışın çamurdan yazın da tozdan kurtarmak için 160 personeliyle asfaltından kanalizasyonuna, içme suyundan sahil düzenlemesine kadar yakından ilgileniyor.

BBB’den Kazdağları’na Bal Ormanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük Bal Ormanı’nı şehre kazandırmaya hazırlanıyor. Kazdağları’nda Mıhlı mevkiinde yapılacak olan Bal Ormanı için bitki dikim çalışmaları başladı.

Duraklar Kütüphaneye Dönüştürülüyor

Duraklar Kütüphaneye Dönüştürülüyor

Atık pil toplayana ödül verilecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Temiz Çevre Temiz Gelecek’ sloganıyla ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı. Tablet ve bisiklet gibi ödülleri kazanmak isteyenler 30 Kasım 2022 tarihine kadar toplama noktalarına pilleri ulaştırması gerekiyor. 

Toplam 183 haber.