SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Karesi Belediyesi İklim Değişikliği ile mücadele edecek

TR22 Düzey 2 Bölgesi olan Güney Marmara Bölgesinde en fazla AB projesi yürüten belediye olan Karesi Belediyesi, an itibariyle 5 adet Avrupa Birliği projesi yürütüyor. Sıfır atık, organik tarım, sürdürülebilir sehirler, akıllı şehirler ve gençlik projelerini hayata geçirdi.

Karesi'de Yol Çalışmaları Hızlandı

Karesi Belediyesi ilçe genelinde kırsal mahallelerde parke yol, kaldırım ve asfalt yama çalışmalarına devam ediyor. Karesi'nin 2021 yılı içinde 11 kırsal mahallede 75 bin metrekare parke yol çalışması, 19 bin metrekare parke taşı tamiratı, 27 merkez mahallede ise 51 bin 750 metrekare kilit parke taşı yapım ve tamiratı yapıldı. 

Pelitköy Merkezde Giriş Yolu ve Meydan Yenileniyor

Burhaniye Belediyesi Pelitköy Mahallesi girişi ana yolu ve meydanı yeniden yapıyor.

Büyükşehir’den Vahşi Depolama Sorununa Kalıcı Çözüm

Kent genelinde çevre sorunlarına doğru müdahale edebilmek için vahşi depolama alanlarının ıslahını hızlı bir şekilde sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi diğer yandan da Katı Atık Aktarma İstasyonlarını artırarak atıkların düzenli depolanmasını sağlıyor. Bu alanlardan taşınan 26 bin 400 ton evsel katı atık, Büyükşehir Belediyesi’nin tesisinde elektriğe dönüştürülerek bertarafı sağlanıyor.

Altıeylül Sorunu Kaynağında Çözüyor

Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yürütülen haşere ile mücadele çalışmaları devam ediyor.

Edremit bahara erken girdi

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kent genelinde peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Sıfır Atık Uygulamasına Mobil Merkezlerden Vatandaşların Da Katılımı Sağlanacak

Ayvalık Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı üzerindeki işletme iştirakleri arasında yer alan akaryakıt istasyonunun sıfır atık belgesi almaya hak kazanmasının ardından, belediye hizmet binalarına da 13 adet sıfır atık kumbarası yerleştirildi.

Altınoluk’a mı düştü? Göktaşı görüntüsü bomba etkisi yarattı

Basında yer alan ilginç haber her yerde konuşuluyor: ”Balıkesir Altınoluk’a mı düştü? Meteor mu düştü! Göktaşı görüntüsü bomba etkisi yarattı

Balıkesir Gastronomi Şehri olacak

Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteren Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla; bölgeye özgü gıda ürünleri için Coğrafi İşaret başvuruları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Bükdere Küflü Deri Katık Peyniri ile Manda Kaymağının ardından Savaştepe Seferberlik Çöreği için de başvurusunu tamamladı. Ayvalık Kirli Hanım Peyniri, Balya Tereyağı, Balıkesir Kaymaklısı ile pideli paça için de başvuru hazırlıkları sürüyor.

Vali Şıldak'tan Sokak Hayvanları İçin Çağrı

Vali Hasan Şıldak, soğuk havanın ülke genelinde hissedildiği bugünlerde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için  vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Edremit Belediyesi Kazdağları'nda Yolları Açıyor

Edremit Belediyesi Kazdağları’nda etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgede yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Şıldak Sıfır Atık Projesi Kapsamındaki Çalışmaları Değerlendirdi

Vali Hasan Şıldak, sürdürebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla 26 Eylül 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Balıkesir’de yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Toplam 183 haber.