SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Bigadiç’te Caddeler Gül Suyu ile Yıkandı

Bigadiç’te yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle cadde ve sokaklar gül suyu ile yıkandı.

EKO İklim Zirvesi'nde Balıkesir’in Yol Haritası Anlatıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Eko İklim Zirvesi'nin "Büyükşehirlerde Yeşil Dönüşüm" başlıklı oturumunda Balıkesir'i tanıttı, Büyükşehir'in iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Paşa Camii Çevresi İkinci Etabıyla Bütünleşecek

600 yıllık Zağnos Paşa Camii’nin çevre düzenlenme çalışmaları ikinci etabıyla devam ediyor. Yeraltı otoparkının yalıtım çalışmalarının tamamlanmasının ardından ikinci etap da birinci etaptaki gibi yine Ermişler ailesi tarafından bağışlanan mermerler döşenerek bütünlük sağlanacak.

BAÜN'de, Yenilenebilir Enerji Eğitim Merkezi Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenmeye layık görülen “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu”  başlıklı proje kapsamında, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Yenilenebilir Enerji Eğitim Merkezi kuruldu.

Körfez, Yaza Hazırlanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Körfez Bölgesi’nin yaza hazır olması için sahil bandından ulaşım ağına kadar birçok farklı noktasında çalışmalar sürdürüyor. Başkan Yılmaz, Altınoluk Yağcılar Sahil bandındaki düzenlemeleri, Edremit ve Zeytinli kavşaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Altıeylül Bahara Hazırlanıyor

Altıeylül Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Altıeylül genelinde bahar temizliğine başladı.

OSB 2. Kısım Yol Çalışmaları Başladı

Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete kazandırılan OSB Yolu’nun 2. kısım yol yapım çalışmaları başladı. 2. kısım yolun trafiğe açılması ile birlikte, Bahçelievler Mahallesi ve İzmir Yolu bağlantı noktası tamamlanmış olacak.

Başçeşme Mezarlığı Ramazan Bayramı’nda Bitmiş Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 70 yıldır şehre hizmet veren ve 100 bini aşkın defin bulunan Başçeşme Mezarlığı’nda çevre düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Her bir detayı incelikle düşünerek maneviyatına uygun hale getiren Büyükşehir Belediyesi, işlemlerini Ramazan Bayramı’na kadar tamamlayacak.

Altıeylül GES Projesinde Elektrik Üretimi Başladı

Dallımandıra Mahallesi’nde Altıeylül Belediyesi’nin öz kaynakları kullanılarak yapımı tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) faaliyete geçti.

Büyükşehir, sürdürülebilir bir kent inşa ediyor

20 ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla Balıkesir’i iklim değişikliğine dirençli bir hale getirmek amacıyla çalışmalarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi “Balıkesir İklim Değişikliği Eylem Planı”nı hazırladı. Sürdürülebilir ve karbonsuz örnek bir şehir inşa etmek vizyonuyla hazırlanan plan kapsamında Balıkesir, geleceğe daha güvenli ve temiz adımlarla ilerleyecek. 

Balıkesir'de Tarıma Can Suyu Olacak Projeler Hizmete Açıldı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Balıkesir’de yapımı tamamlanan 7 tesis düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Edremit’te Aşık Veysel Parkı açıldı

Edremit Belediyesi’den Aşık Veysel’e vefa... Edremit Belediyesi tarafından Anadolu’nun yetiştirdiği büyük ozan ve şairlerinden Aşık Veysel’in ansına Altınoluk Mahallesi’nde yaptırılan park hizmete açıldı.

Burhaniye’nin Yolları Yapılmaya Devam Ediyor

Burhaniye’nin son zamanlarda hızlı gelişimi, alt ve üst yapılarda yaptığı yatırım hizmetleri ilçeyi cazibe merkezi haline getirirken özellikle doğalgaz hat döşemeleri ve aboneliklerden kaynaklı kazılan yolların birçoğu yenilenmeye devam ediyor.

Büyükşehir, Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi’ni Devreye Aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kapalı alanda bitkilerin yardımıyla atıksuları arıtan Sabit Film Entegre Aktif Çamur Sistemi projesine sahip Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi’ni tamamlayarak devreye aldı. Eski ve ömrünü tamamlamış mevcut kanalizasyon hatlarında meydana gelen arızaların ve evsel atıksu deşarjlarından dolayı oluşan çevre önüne geçilerek Kepsut’un altyapısı güçlendirildi.

Tehlikeli Madde Taşıyan Araçlara Sıkı Denetim

Yapılan denetimler sonucunda bin 106 araç kontrol edildi, 8 araca 6bin 288 TL idari para cezası uygulandı, 2 araç trafikten men edildi.

“Başkan Orkan Slovakya'da 'Sıfır Atık' toplantısına katıldı

Avrupa’ da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi” projesinde ortak olarak yeralan Karesi Belediyesi, Slovakya’nın Nitra şehrinde gerçekleştirilen projenin 2. Ulusötesi toplantısına katılım sağladı. Toplantıyı değerlendiren Başkan Dinçer Orkan, “Çevrenin korunması ve sıfır atık konularında tecrübelerimizi bu projeler vasıtasıyla Avrupa’daki ortaklarımıza aktarıyoruz” dedi.

Başkan Ali Kemal Deveciler: ’Yollarımızı Yeniliyoruz’

Burhaniye’de yaklaşık 2 yıldır süren doğalgaz çalışmaları nedeniyle ve yıllarca kullanılmaktan tahrip olan yollar ilçe genelinde onarılıp yenilenmeye devam ediyor.

Büyükşehir’den Çevre Sorunlarına Kalıcı Çözümler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehri iklim değişikliğine karşı dirençli hale getirebilmek amacıyla önceliğini kemikleşmiş sorunların çözümüne verdi. Şehrin en büyük çevre sorunlarından olan; vahşi depolama, çöp bertarafı ve derelerde ıslah çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, tıbbi atıklardan kaynaklanabilecek olası risklerin önüne geçmek amacıyla da 2021 yılında bin 383 ton tıbbi atık sterilize ederek bertarafını sağladı.

Edremit’te Asfalt Seferberliği

Edremit Belediyesi doğalgaz ve internet çalışmaları nedeniyle bozulan yolları düzeltmek için çalışırken bir yandan da asfaltlama seferberliği başlattı.

Toplam 183 haber.