SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları Düzenleniyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, ANASEM Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği, TGÇ Türkiye Göstergebilim Çevresi, TAMGA-Türkiye Göstergebilim Araştırmaları Dergisi ve NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları” gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Şampiyon Sporcularla Bir Araya Geldi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Üniversiteler Kickboks Avrupa Şampiyonasında (EUSA 2023) ülkemize 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırarak üniversiteyi başarıyla temsil eden Güler Deniz Topuz ve Barış Karaman ile bir araya geldi

İvrindi Belediyesi Oteli Gün Sayıyor

Daha önce kaba inşaat halinde olan ve ilçe halkı tarafından kısmi otopark görevi gören bina, 2019 yılında Başkan Cengiz’in göreve gelmesiyle adeta hayat buldu. Projelendirilerek 60 yatak kapasiteli bir duruma kavuşan Belediye Oteli; toplantı, konferans, seminer, düğün gibi toplu etkinliklere de ev sahipliği yapabilecek büyük bir salonu da içinde barındıracak.

Chp Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: 165 Bin Zeytin Ağacını Peşkeş Çekmeyi Kimse Aklından Geçirmesin

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “AKP iktidarının bir kez daha hedefine koyduğu zeytinlik alanlarımızın rant uğruna talan edilmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Oruç Açma Sofrasında Gönüller Bir Araya Geldi

Muharrem Ayı dolayısıyla Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak'ın ev sahipliğinde yemek programı düzenlendi.

Fahiş Fiyat Artışı Ve Etiket Farkına Geçit Yok

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde market ve fırınlarda etiket ve gramaj denetimlerini sürdürüyor. Marketlerde fahiş fiyat artışı ve etiket ile kasa arasındaki fiyat farklarını da kontrol eden Zabıta ekipleri ayrıca hijyen ve evrak denetimlerini de gerçekleştiriyor.

ALTIN NEREYE GİDİYOR. RECAİ GÜRCAN’DAN AÇIKLAMALAR…

Son dönemde sürekli artan altın fiyatları ne olacak? Bu soruyu Balıkesir Kuyumcular ve Mücevheratçılar Derneği Başkanı Recai Gürcan’a yönelttik. Recai Gürcan’ın açıklamaları şöyle:

BALIKESİR YANIYOR...AHP MEYDANI'NDAN İZLENİMLER...

BALIKESİR YANIYOR...AHP MEYDANI'NDAN İZLENİMLER...

Büyükşehir Yatırımları Hareketlilik Getirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı nitelikli yatırımlar sayesinde şehirde büyük bir hareketlilik başladı. Yatırımlar, hem ekonomik hem de sosyal hayata can suyu oldu.

ALTIEYLÜL’DE HAVUZLARA YOĞUN İLGİ

Altıeylül Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Yüzme Havuzunda Pazartesi-Çarşamba -Cuma günleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 630 çocuğun yüzme öğrendiği Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Sultan Alparslan Kültür Evi’nde de ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın Projesi’ kapsamında 6-13 yaş grubu çocuklar portatif havuzda yüzme öğreniyor.

Karesi’nin Sosyal Tesisleri Bir Bir Açılıyor

Karesi Belediyesi, Armutalan Kültür Merkezi açılışı ardından Kavaklı, Köteyli, Çaypınar ve Aktarma Mahallelerinde yapımı tamamlanan sosyal tesislerden Çaypınar’ın açılışı 28 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek.

Balıkesir, Bilimlerin Kavşağında…

Fransa, İtalya, İspanya ve Kolombiya’dan dünyaca ünlü göstergebilim uzmanı profesörler ‘Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları’ için Körfez bölgemize geldi. Göstergebilim buluşmaları 28 Temmuz’a kadar devam edecek.

6. Edremit Kitap Fuarı 14 Ağustos’ta Başlıyor

Edremit Kitap Fuarı’nın altıncısı bu yıl 14-20 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganı ile yapılacak 6. Edremit Kitap Fuarı 14 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 19:00’da Edremit Altınkum Belediye Tesisleri’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak ve 7gün sürecek. Yazar Ayşe Kulin’in onur konuğu olduğu fuara 300’e yakın konuk ve 60 yayınevi katılacak.

Balıkesir’in Ballarına Paris Ve Londra’dan Ödül

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Balının adını dünyaya duyurdu. Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi’nde uzman ellerde üretilen arılardan elde edilen ballar, uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndü. Meşe, Çam ve Çiçek Balı ürünlerinin her biri için Paris Bal Ödülleri Yarışması’ndan Altın Bal Ödülü kazanan Büyükşehir Belediyesi, Londra Bal Ödülleri yarışmasında; Püren ve Ihlamur Balı ile Altın Bal Ödülü, Hayıt Balı ile de Gümüş Bal Ödülü’nün sahibi oldu.

Büyükşehir, Dursunbey Caddelerini Konfora Kavuşturuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dursunbey İlçesi’nin caddelerine; yüksek konfor sağlayan, dış etkenlere dayanıklı, deformasyona karşı esnek yapılı yaklaşık 2 bin 350 ton aşınma tabakası özelliğe sahip sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.

SEYYİD AHMET ARVASİ KOMPLEKSİ GÜN SAYIYOR

Altıeylül Belediyesi sosyal belediyecilik ve eser belediyeciliği anlayışıyla hareket ederek Altıeylül’de yaşayan vatandaşların hep yanında. SEYYİD AHMET ARVASİ KOMPLEKSİ GÜN SAYIYOR

Ramazan Demir:” “Basın meslek yasası şart oldu”

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

KARESİ BELEDİYESİ TARLA YOLLARINI AÇIYOR

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelerde bulunan tarla yollarını açıyor. Çiftçilerin üretim alanlarına rahatça ulaşabilmeleri için başlatılan çalışmalar yaz boyunca devam edecek.

Memura Aylık 7.650 TL Kira Yardımı!

Az önce açıklandı, listenin en başında yer alıyor MEMUR-SEN TALEPLERİNİ SIRALADI

Toplam 2209 haber.