SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

İSMAİL USTAOĞLU BALIKESİR VALİSİ OLDU

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre 57 ile yeni vali atandı. Bunlardan biri de Balıkesir oldu. İsmail USTAOĞLU Yeni Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu oldu

Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde Şehit Sayısı 5 Oldu

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü BTÖ mensuplarının taciz ateşi sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını duyurmuştu.

Bankalardan Yeni Promosyon Süresi! Her 1,5 Yılda Bir Ödeme! Emekliye Daha Sık Nakit Promosyon Verilecek!

Emeklilere ödenen promosyonun süresi 3 yıl olarak biliniyor. Anlaşmalar bu süre zarfında geçerliliğini koruyor. Ancak son zamanlarda bazı bankaların promosyon süresini kısaltabileceği konuşulmakta. İşte daha sık nakit promosyon verecek bankalar....

Haziran Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı

İşsizlik oranı hazıranda 0,1 puan artarak yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,8, kadınlarda yüzde 13,2 oldu. İşsiz sayısı haziranda bir önceki aya göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 337 bin kişi oldu.

AFAD Sertifikalı Eğitimi Tamamlandı

Acil Durum ve Afet Timi ADAT Akredite sınavı öncesi AFAD Balikesir tarafından katılımcılara verilen Sertifikalı Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi başarıyla tamamlandı.

Dursunbey’de Gelir Getirici Ağaçlandırma Yapılıyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü 100 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda ağaçlandırma yapılmak üzere hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Serkan Sarı Çevre Ve Sağlık Bakanlarına Sordu: Halk Sağlığı Tehlikeye Atılıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Edremit Körfezi kirliliğini Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni bahaneler üreterek biyolojik arıtma projesini hayata geçirmekte geciktiğini belirterek “Geçen her gün Edremit Körfezi daha da kirleniyor. Halk sağlığı Büyükşehir Belediyesi’nin rant sevdasına tehlikeye atılıyor. Kirliliğin sorumlusu AKP’li Büyükşehir Belediyesidir. Beceriksizliklerinin, Balıkesir’i hakkıyla yönetememenin sorumlusunu başka yerlerde arıyorlar. Daha temiz bir Edremit Körfezi mümkün” dedi.

Ata Tohumlarına Sahip Çıkılıyor

Balıkesir’de yerel tarımın ve tarım ekonomisinin güçlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarına sahip çıkıyor. 20 ilçeden topladığı, kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarını ari bir şekilde yeniden toprakla buluşturmaya hazırlanan Büyükşehir, bu girişimiyle biyolojik çeşitliliğin devamlılığını sağlarken yerel çiftçiliğin ve girişimciliğin yaygınlaşmasında ve organik tarımda öncü olacak.

ADRAFEST 2023

Altı bin yıllık geçmişe sahip Ören Tepe ve üzerinde yaşayan doku içerisinde kendini göstermeye başlayan Adramytteion Antik Kenti ve Körfez Değerleri, ilk kez düzenlenen ADRA’FEST ile sesini duyuracak

Büyükşehir Yatırımları Savaştepeliler’in Yüzünü Güldürüyor

Tarım ve hayvancılığa elverişli ovalarıyla büyük bir potansiyeli barındıran Savaştepe ilçesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eliyle her geçen gün daha da gelişiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından her alanda hayata geçirilen yatırımlar ilçe sakinlerinin yüzünü güldürüyor.

Edremit’te Yollar Asfaltla Yenileniyor

Edremit Belediyesi kent genelinde bozulan yolların yapımı için çalışırken asfalt seferberliği başlattı. Altınkum Mahallesi’nde 11 bin metrekare asfalt kaplaması yapıldı.

Karesi’de Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Karesi Belediyesi ilçe genelinde parke yol, kaldırım ve asfalt yama çalışmalarına devam ediyor.

Hem Zeytinlikler Hem De İşçiler Tozdan Kurtuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, birçok kırsal mahalleyi birbirine bağlayan ve sürücüler için büyük tehlike arz eden Gömeç Ulubeyler Yolu’nu, yüksek konfor sağlayan, dış etkenlere dayanıklı sıcak asfalta kavuşturdu. Asfaltlama sayesinde hem zeytinlikler hem de işçiler tozdan kurtuldu.

Emniyet Müdürü Hasan Onar Veda Ziyaretlerinde

Balıkesir’deki görev süresini tamamlayarak ayrılacak olan Emniyet Müdürü Hasan Onar veda ziyaretlerine başladı

Başkan Avcı: Gençliğe Yatırım Geleceğe Yatırım

Altıeylül Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları faaliyetleri şenlik havasında geçti. Sultan Alparslan Kültür Evi’nde yapılan şenlikte çocuklar doyasıya spor, doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı: “Biz gençlerimize değer veriyoruz. Gençlerimiz kendilerini daha iyi yetiştirsin diye var gücümüzle çalışıyor ve gençlerimize yatırım yapıyoruz. Çünkü yarınlarımız geleceğimiz bu memleketin geleceği çocuklardır.”

Edremit Belediyesi’nden 15 Bin Kişilik Aşure İkramı

Edremit Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda 15 bin kişilik aşure dağıtılırken Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, vatandaşlara aşure ikramı yaptı.

AVRUPA TRİATLON ŞAMPİYONASI BALIKESİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonunun iş birliğinde Balıkesir, 3 gün boyunca Avrupa Triatlon Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Balıkesir Avlu Traitlonu için 32 ülkeden 700 sporcu ve 2 bini aşkın ziyaretçi şehre gelerek ekonomiyi canlandırdığını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir artık kabuğunu tamamen yırttı. Dünyanın her yerinden her alanda organizasyona ev sahipliği yapabilecek düzeye geldi.” dedi.

21 Saatini Şehre Adayan Başkan

Türkiye Belediyeler Birliği aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 7’den 70’e herkesin daha modern ve daha sosyal bir Balıkesir’de yaşaması için gece gündüz 3 saatlik uyku ile çalışıyor.

İl Protokolü Hasan Onar’la Bir Yemekle Vedalaştı

Balıkesir’deki görev süresini tamamlayarak ayrılacak olan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar'ın onuruna veda yemeği düzenlendi.

Toplam 2190 haber.