SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

AYM'den Ek MTV Kararı Olumsuz Çıktı

Anayasa Mahkemesi, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin yapılan başvurunun reddine karar verdi.

Şiir Tadında Söyleşiler Okulları Renklendirdi

1993 yılında Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı'nda Türk şiirinin önemli üstatlarının şiir okumasıyla başlayan Suçıktı Şiir Akşamları'nın 24. sü gerçekleştirildi.

31 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, Marmara ve Susurluk ilçelerinde 26.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (31) aranan şahıs yakalandı, (17) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (19) adet fişek ele geçirildi. (2) adet ruhsatsız tüfek ve (29 adet kartuş ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaların aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ZİRAİ ATIK TOPLAYAN KADINLARA BALIKESİR KUZUSU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde yürütülen “Tarlada Sıfır Atık” projesi kapsamında; her 500 kilogram zirai atık toplayan kadın girişimciye; 1 Balıkesir Kuzusu ile kuzu başına 50 adet ot balyası dağıtımı gerçekleştirildi.

DRONE İLE TRAFİK DENETİMİ

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergâhlarda ve trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde ve mahalle yollarında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik, kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucundan meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 12, 21 ve 26 Eylül 2023 tarihlerinde “Drone ile Havadan Trafik Denetimi” faaliyeti icra edildi. Yapılan denetimler sonucunda Drone ile (6) saat uçuş gerçekleştirdi, (201) araç kontrol edildi.

100. Yıla Özel Balkart

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda kullanılan BALKART’ı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel tasarımla, sınırlı sayıda piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Başkan Tunç’a Ziyaretçi Akını

MHP İl Başkanı Niyazi Tunç’a ziyaretçi akını. Göreve geldiği günden itibaren yoğun ziyaretçi trafiği yaşayan Başkan Tunç misafirleri ile yakından ilgileniyor.

Best 2 Bin Çalışanıyla Piknik Yaptı

Yırcalı Holding kuruluşlarından Best A.Ş personeli ve ailelerinden oluşan yaklaşık 2000 kişi geçtiğimiz hafta sonu fabrika kampüsünde düzenlenen piknikte bir araya geldi.

MHP KARESİ İLÇE LOKMA HAYRI DÜZENLEDİ

MHP KARESİ İLÇE LOKMA HAYRI DÜZENLEDİ

Türkiye’nin İlk 500’ünde 28 Balıkesirli Firma Var.

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 araştırması ile ilgili bir açıklama yaptı. Buna göre; İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 28 Balıkesir Sanayi Odası üyesi firma yer aldı.

Balıkesir; Polonya ve Portekiz'den Gelen Misafirlerini Ağırlıyor

Karesi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu okul müdürü, proje okul sorumlusu ile Portekiz ve Polonya proje ekibi öğretmenleri; Erasmus+ projelerini tanıtmak üzere İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Jeotermal Tarım için Gönen'de toplantı yapıldı

Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla Balıkesir Gönen Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı) Sera Organize Sanayi Bölgesi (Gönen TDİOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı Gönen’de gerçekleştirildi.

Karesi Taekwondo Spor Kulübü Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

24 Eylül 2023 tarihinde İlimiz Kurtdereli Spor Salonunda gerçekleşen Taekwondo Poomse İl birinciliği yarışmalarında Karesi Taekwondo Spor kulübü sporcuları, poomse yarışmalarının her kategorisinde sahne aldı.

FİLENİN SULTANLARI YURDA DÖNDÜ

Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Türkiye'ye döndü

İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müftülüğü tarafından Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Servisi ek binasında bulunan hastalara, hasta yakınları ve servis personeline yönelik Mevlid Kandili Programı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Sayın Celal Sürgeç'in de katıldığı program dualar, ilahi ve ezgiler eşliğinde gerçekleştirildi.

İtfaiye Haftası Kutlamalarına Şehir Konvoyu İle Devam Edildi

İtfaiye Haftası Kutlamalarına Şehir Konvoyu İle Devam Edildi

Karesi Belediyesi İlçeyi Parklar Ve Yeşil Alanlarla Donatıyor

Karesi Belediyesi kentteki yeşil alanların miktarını arttırmak, Karesi’nin çehresini yeşille buluşturmak, şehir sakinlerinin kaliteli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmak için “Daha Yeşil Bir Karesi” anlayışıyla çalışmalarına devam ediyor. İlçeye yeni parklar kazandırılırken, mevcut parklar ise yenileniyor.

Gülistan Devlet Pedagoji Enstitüsü Akademisyenlerinden Rektör Oğurlu’ya Ziyaret

Özbekistan’da yer alan Gülistan Devlet Pedagoji Enstitüsü akademisyenlerinden Mirzaliev Ulug’bek Begmurzaevich ve Elmurotova Dilrabo Muxammatovna, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.

100. YILDA 100 GENÇ DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ BALIKESİR’DE KONUŞTU

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen yarışma kapsamında dereceye giren 100 genç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Dijital Gençlik Merkezi’nde bir araya gelerek birçok atölye ve eğitimin yer aldığı Dijital Gençlik Kampı’na katıldı.

Toplam 2173 haber.