SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

Dursunbeyli Üreticiye Damızlık Küçükbaş Hayvan Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” kapsamında Dursunbey İlçesi’nde 50 üreticiye; 10 koyun 1 koç dağıtımı gerçekleştirdi. Başkanvekili Yasin Sağay, “Yücel başkanımızın liderliğinde Türkiye’nin en güçlü tarım şehir olmak için gece gündüz çalışıp üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Balıkesir'de 3983 Öğrenci DYK Hazır Bulunuşluk Sınavına Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Yönergesi'ne uygun olarak hazırlanan "DYK Hazır Bulunuşluk Sınavı" İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Balıkesir genelinde 174 kurs merkezinde başarıyla uygulandı.

VALİ USTAOĞLU:

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu İtfaiye Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Mesajında Belediyecilik anlamında modern itfaiyeciliğin 100. yılını gururla kutladıklarını belirtti.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI, Yeni Dünya Vakfı’nın istişare toplantısına ev sahipliği yaptı

ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANI HASAN AVCI: ”İnsanlığa hizmet etmenin en güzel yollarından bir tanesinin vakıf olduğunu ecdadımız keşfetmiş ve asırlar boyu milletimize eserler kazandırmıştır. Bu düsturla hareket eden Yeni Dünya Vakfı’nın istişare toplantısına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katımlılarından dolayı Milletvekilimiz Mustafa Canbey, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı 21. ve 22. dönem Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, YDV Balıkesir Şube Başkanı İsmail Özgün’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, yapacakları değerli çalışmalarda kolaylıklar diliyoruz.”

Chp’li Serkan Sarı: Turistler 5 Yılda 527 Milyon Lirayı Ödemeden Gitti

• CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sayıştay’ın son 5 yıl uyardığını halde turistlerden tedavi ücretlerini tahsil edemeyen Sağlık Bakanlığı’nın maliyeti vatandaşın sırtına yüklediğini söyledi. “527 milyon lira turistlerden tahsil edilmediği gayet açık. Maliyet vatandaşın sırtında” dedi.

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri Aralıksız Çalışmaya Devam Ediyor

Başta doğalgaz çalışmaları olmak üzere altyapı çalışmalarından kaynaklı bozulan yolların yapımı, program dahilinde Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sürdürülüyor.

BALIKESİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK BİRİMLERİNCE DENETLEME

(26.634) araç denetlenerek; (750) okul servis aracı, (2.410) motosiklet, (2.704) alkol denetimiyle, (6.226) araç ve sürücüye (8.458.790 TL) cezai işlem uygulandı, (405) araç trafikten men edildi, (2) ölümlü kaza meydana geldi (4) vatandaşımız hayatını kaybetti, (97) yaralanmalı kaza meydana geldi (133) vatandaş yaralandı.

ARANAN 9 ŞAHIS YAKALANDI

Karesi Belediyesi’nin Köy Konakları Açılışa Hazır

Kırsal mahalle yatırımlarını hızlandıran Karesi Belediyesi, Armutalan Kültür Merkezi ve Çaypınar Sosyal Tesisi açılışları ardından Kavaklı, Köteyli ile Aktarma köy konaklarının açılışına hazırlanıyor.

SUÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI NA ŞİİR SEVERLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

30 yıl önce birkaç üstat şairin girişimleriyle başlayan Suçıktı Şiir Akşamları; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi iş birliğinde düzenlenen organizasyonla 24.’cü kez gerçekleştirildi. Tarihi Zağnos Paşa Camisi Meydanı ve Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı’nda halkın arasında toplanan şiir meclislerine, şiir severler büyük ilgi gösterdi.

Karesi Atatürk Evi’ne Özel İlgi

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vizyon projelerinden olan Karesi Atatürk Evi ziyaretçi akınına uğrarken, ziyaretçilerini de hayran bırakıyor. Mini bir kompleks gibi olan müze, hem dijital, hem de etkileşim kurulabilen alanlarıyla ziyaretçilerine Kuva-yi Milliye ruhunu aşılıyor.

ŞİİRLER TARİHİ MEYDANDA DİLE GETİRİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi’nin iş birliğinde düzenlenen 24. Suçıktı Şiir Akşamları, ilk şiir meclisini tarihi Zağnos Paşa Meydanı’nda gerçekleştirdi. Üstat şair Hüseyin Ferhad’ın onur konuğu olarak katıldığı şiir akşamlarında birbirinden değerli şairler, eserlerini müzik eşliğinde seslendirdi.

BALIKESİR’DE 266 WORK’S 1. OTOMOBİL FESTİVALİ

Balıkesir’de bir ilk yaşanacak ve bu geceden başlayarak yarın devam edecek olan 266 Work’s 1. Otomobil Festivali gerçekleştirilecek. 266 Work’s Balıkesir Modifiyeli Otomobil Sporları Derneği’nin organize edeceği bu ilginç festivale Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Bu ilginç ve özel festival Balıkesir Toptancı Halinde yapılacak. Türkiye’nin birçok yerinden modifiyeli araçların geleceğini belirten organizatör Mert Albay, 266 Work’s 1. Otomobil Festivalinin büyük ilgi göreceğini söyledi.

Uygulanan Projeler Meyvelerini Vermeye Başladı…

Balıkesir’in meyve üretim kapasitesinin arttırılması, ilçelerin ürün deseninin gelir getirici ürünler ile yeniden tesis edilmesi, bölge ekonomisine katma değer sağlaması adına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyve Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 13 İlçede hibe destekli yaklaşık 10 bin fidan dağıtımıyla kurulan kapama bahçelerinde ilk meyve hasadı üreticileri sevindirdi.

BAÜN Yerleşkesine, Bisiklet Yolu Yapılıyor

Yeni akademik yıl öncesinde Balıkesir Üniversitesi yerleşkesindeki hazırlıklar, bisiklet yolu çalışmaları ile sürüyor

Arananlar Balıkesir Emniyetinden Kaçamıyor

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl bazında aranan şahısları ele geçirmeye devam ediyor.

Öğrencilerin Güvenliği Jandarmanın Kontrolünde

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması dikkate alınarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman içerisinde ulaşımlarını güvenli ve konforlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlıyor

SU ÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI BAŞLADI

Seçkin şairlerin katılımıyla 22-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Dursunbey Su Çıktı Şiir Akşamları başladı.

Öğretmenlere Edremit'e Hoşgeldiniz Programı

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Şube Müdürleri Bülent Delice, Okan Günal ve İlter Şendur'un katılımı ile bu yıl Edremit ilçesine yeni atanan 117 öğretmen için "Edremit'e Hoşgeldiniz" tanışma programı gerçekleştirdi.

Toplam 2191 haber.