SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

BAÜN Yerleşkesine, Bisiklet Yolu Yapılıyor

Yeni akademik yıl öncesinde Balıkesir Üniversitesi yerleşkesindeki hazırlıklar, bisiklet yolu çalışmaları ile sürüyor

Arananlar Balıkesir Emniyetinden Kaçamıyor

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl bazında aranan şahısları ele geçirmeye devam ediyor.

Öğrencilerin Güvenliği Jandarmanın Kontrolünde

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması dikkate alınarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman içerisinde ulaşımlarını güvenli ve konforlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlıyor

SU ÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI BAŞLADI

Seçkin şairlerin katılımıyla 22-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Dursunbey Su Çıktı Şiir Akşamları başladı.

Öğretmenlere Edremit'e Hoşgeldiniz Programı

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Şube Müdürleri Bülent Delice, Okan Günal ve İlter Şendur'un katılımı ile bu yıl Edremit ilçesine yeni atanan 117 öğretmen için "Edremit'e Hoşgeldiniz" tanışma programı gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı Ruhsatsız Hastane Çalıştırıyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı sağlık alanında her şeyi özelleştiren, devlet kurumlarını şirkete çeviren, kamunun adını yok eden AKP iktidarının yarattığı tahribatın bir örneği de ruhsatsız çalıştırılan hastaneler olduğunu söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Sağlık Bakanlığı eliyle ruhsatsız hastane faaliyet gösteriyor. Diğer tarafta özel hastanelere ruhsat verilmediği için bir ruhsat pazarı oluşmuş durumda. Taksi plakası gibi ruhsat satılıyor. AKP iktidarının sorumsuzluğunun cezasını hastalarımız, dezavantajlı insanlarımız çekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Aranan 21 kişi yakalandı 9’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Susurluk ilçelerinde 21.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (9) şahıs tutuklandı. (6) adet ruhsatsız tabanca ve (56) adet fişek, (1) adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Hayat Boyu Öğrenme'nin Yeni Dönem Yol Haritası Çizildi

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı başkanlığında; Şube Müdürü Rıza Kılınç ve 20 İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürünün katılımıyla 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetleri Planlama ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

"Mavi Nefes Projesi" İlimize Nefes Oluyor

"Mavi Nefes Projesi" kapsamında Balıkesir'de gerçekleştirilecek faaliyetleri planlamak ve yapılacak çalışmaları görüşmek amacıyla Deniz Temiz Derneği/TURMEPA temsilcileri, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

2023 BALIKESİR AİLE ÇALIŞTAYI

2023 BALIKESİR AİLE ÇALIŞTAYI

Balıkesir’de Hareketli Hafta

Sürdürülebilir bir kent için çevreci yatırımlarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; “Gelecek Enerjini Koru” teması ve “Şehrini Keşfet” sloganıyla Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyor.

Koca Seyit’in Torunları Libya’da

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kahraman itfaiyecileri, sel felaketi nedeniyle 20 binden fazla kişinin kaybolduğu Libya’da gece gündüz arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir'de "TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi" Başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2237 Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında; Balıkesir'de 13 ilçeden 50 öğretmen, "2204 Öğrenci Araştırma Projeleri" başlığı altında eğitim almaya başladı.

Re-You Projesi Kapsamında "Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı”

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenmeye layık görülen “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” başlıklı proje kapsamında “Gelecek İçin Doğru Beceriler” konferansı gerçekleştirildi.

Başkan Orkan Vatandaş Ve Esnaflarla İçiçe

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, vatandaşlarla istişare anlayışı çerçevesinde her fırsatta esnaf ve mahalle sakinleri ile bir araya geliyor. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Orkan, istişarelerde bulunarak yapılan çalışmaları anlatıyor.

Ahilik Gelenekleri Yaşatılıyor

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif ve lokma hayrını Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenledi.

Kent Konseyi’nden Sıtkı Sahil’e Vefa ve Veda Konseri…

1982 yılından bu yana Balıkesir’in kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sunan ve kurmuş olduğu korolar ile yüzlerce korist ve solist yetiştiren hocaların hocası Stıkı Sahil’e, Balıkesir’den ayrılıp, memleketi Erzurum’a yerleşmesinden dolayı Balıkesir Musiki Cemiyeti ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi tarafından unutulmaz bir gece düzenlendi.

Başkan Yılmaz New York’ta Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Amerika’nın New York şehrinde bulunan TBB ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,Türkevi'ndeSıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı ilk imzalayanlar arasında yer aldı.

Toplam 2196 haber.