SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

MHP’DEN SUSURLUK ÇIKARTMASI

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, beraberinde İl Başkanı Niyazi Tunç ve yönetimiyle birlikte Susurluk’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Balıkesir’de Zafer Coşkusu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı onuruna, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda “30 Ağustos Zafer Kupası” düzenledi. Dijital Gençlik Merkezi de espor turnuvasına ev sahipliği yapacak.

Şehidimizin Kanı Yerde Kalmdı

Şehit Hakan Telli'nin kanı yerde kalmadı İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda polis memuru Hakan Telli, torbacıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit olmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakan Telli'yi şehit eden suç örgütüne yönelik irtibatlı, iltisaklı ve beraber faaliyet gösteren şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Çiçekçilik ve Peyzaj Üzerine Önemli İpuçları

Edremit Avcılar Mahallesi Fener kavşağında bulunan tesislerde yıllardır bitkisel üretim yapılan Ulusoy Botanik sorumlu müdürü Banu Ulusoy Balıkesir Haber TV'ye açıklamalarda bulundu.

İtfaiye Teşkilatına 42 Milyon Liralık Yeni Envanter Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 6 milyon 857 bin lirası gönüllü kuruluşlara olmak üzere İtfaiye teşkilatına toplam 42 milyon liralık yeni araç ve ekipman desteği yaptı. 6 itfaiye aracı, hayat kurtaran – yangın noktası tespit edebilen termal drone; düzenlenen törenle hizmete alındı. ‘Yeniden net talimat veriyorum’ diyen Başkan Yılmaz, ‘Türkiye’nin neresinde, ne olursa hızlı bir şekilde yola çıkın ve olaya müdahale edin” dedi.

Türkan Şoray, Balıkesirlilerle Buluştu

Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit’te düzenlediği Seyirlik Akşamlar” açık hava sinema etkinliğinin onur konuğu olan Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray, rol aldığı “Arım Balım Peteğim” filmini vatandaşlarla birlikte izleyerek Arım Balım Peteğim şarkısını söyledi.

Bursem Başarıya Koşuyor!

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM) öğrencileri, 2019 yılından beri her yıl olduğu gibi bu yıl da üstün başarı göstererek üniversitelere yerleşti. Ege Erdoğan YKS sayısal puan türünde 5600’üncü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği ve Ramazan Ünal sayısal puan türünde 8000’nci olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşirken, Olcay Dönmez sayısal puan türünde 16000’nci olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Sözel puan türünde 2800’üncü olan Oğuzhan Dönmez Ege Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliğine yerleşirken yine sözel sıralamada 5000.inci olan Hazar Yıkılkan Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleşti.

BALIKESİR, YENİ TEKNOLOJİ İTFAİYE EKİPMAN DAĞITIM TÖRENİ

BALIKESİR, YENİ TEKNOLOJİ İTFAİYE EKİPMAN DAĞITIM TÖRENİ

Ahmet Akın: Belediyelerimiz Öğrencilere Barınma İhtiyacı İçin Destek Verecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yükseköğretim kurumlarında kayıt işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin bu yıl da barınma sorununu çözmek için sıkıntı yaşayacağına dikkat çekerek, “Kira fiyatlarının fahiş oranda arttığı bir dönemde belediyelerimiz barınma ihtiyacı için üniversite öğrencilerinin yanında olacak”

Altıeylül’de Yeşil Alan Miktarı İki Katına Çıkarıldı

Altıeylül Belediyesi 7’den 70’e herkesin yeşil alanlarda vakit geçirmeleri için Park Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ,” Son 3 yılda 110 bin m² yeşil alanı Altıeylül’e kazandırdık” dedi.

Asırlık Sındırgı Kocakonak Panayırı 28 Ağustos'ta Başlıyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yıllardır süre gelen asırlık Kocakonak Panayırı kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Pehlivanlar Bu Kez Kayapa da Kol Bağladı

Bu yıl 20.si gerçekleştirilen İvrindi Kayapa Yağlı Pehlivan Güreşleri Kızılcık ve Desti Festivali kıyasıya güreş müsabakalarına ev sahipliği yaptı

BALIKESİRSPOR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Balıkesirspor bugün öğleden sonra Adliye’ye giderek, eski Başkan Özgür Yılmaz ve futbolcu Tomislav Glumac hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

WFPA Balıkesirli Gazetecileri Kazakistan'da Ağırladı

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Derneği ve Dünya Yabancı Basın Birliği’nin (WFPA) projesinde Balıkesirli Gazeteciler Almatı'da…Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, Yerel Gazete sahipleri ve temsilcileri programa katılım sağladı.

Jandarmadan Traktör Kazalarına Önlem

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle traktör kazalarında artış olabileceği değerlendirildi. Sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek tarım araçların karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 24 Ağustos 2023 tarihinde "Traktör/ROPS Denetimi” gerçekleştirildi.

Başkan Yılmaz’ın “Deprem” Mesaisi

"Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Konusunda Yerel Belediyelerin Kapasite Geliştirme Projesi " ile ilgili olarak Japonya Büyükelçiliğini ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz, JICA ile yapılan işbirliğinin tüm şehirlere katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

BBB, Güneş Enerjili Aydınlatmaya Geçiyor

Sürdürülebilir kent hedefi doğrultusunda önemli adımlar atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bazı hizmet binaları, mezarlık ve parklarda güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direklerinin montajına başladı.

Musa Bilal:” Ortada Kazanım Yerine Hezimet Vardır”

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal yazılı bir açıklama yaparak;” Ortada kazanım yerine hezimet vardır. Bunun da sorumluları yetkili konfederasyon ve sendikadır” dedi

Arıcılara ‘Sürdürülebilir’ Bir Destek Daha

Arıcılarla birlikte Balıkesir Balını marka haline getirecek adımları atan Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’ye örnek olacak, yepyeni, sürdürülebilir bir projeyi daha hayata geçiriyor. Büyükşehir; ömrünü tamamlamış, kuruyan ve budanan ağaçları kovan haline dönüştürerek kadın üreticiler ile arıcılığa yeni başlayanlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Toplam 2190 haber.